Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, November 7, 2015

Puluhan Ribu Umat Islam Fatani Berhimpun Sambut Ulama Sunni pada 3 November 2015

Masyallah

Ulama Sunni disambut di Fatani .Puluhan ribu Ummat Islam Fatani berhimpun hari ini 3 Nov 2015 rai kedatangan ulama sunni wakil Habib Umar iaitu Habib Kazim , Habib Muhammad, Habib Hussin dan Habib Soleh.

Malu kita Malaysia tak seperti Fatani, Negeri di bawah Siam tapi ummat Islam ASWJ bersatu. Bila ulama datang disambut bagaikan menteri.

Di Negara kita ulama tukang baca doa kat menteri. Heheh. Astafirullah.....

Bila Islam dijulang maka akan kelihatan bisanya dan sebaliknya.

Sumber : AL FAKIR Muhammad Fazilul Helmi Raidzan 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.