Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, January 10, 2017

Orang Kuat Anti-Najib Gugur Satu Persatu…


kemelut


AIDCNews -09/01/17 –Orang kuat anti-Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak gugur satu persatu dalam gelanggang partinya sendiri-PPBM- sama ada keluar parti atau digugurkan daripada jawatan.

Bermula dari Datuk Khairuddin Abu Hassan, diikuti dengan bekas Senator Datuk Ezam Mohd Nor, kedua-dua bertindak keluar parti meskipun baharu menyertai beberapa bulan parti itu.

Nasib Anina Saaduddin lebih tragis, di mana beliau seolah-olah dipaksa memilih jalan supaya keluar parti apabila dimalukan dengan tuduhan ‘skandal seks’ dan jawatan Ketua Srikandi PPBM disingkirkan.

Gandingan Khairuddin dan Anina merupakan pendokong kuat Tun Dr Mahathir Mohamad yang melakukan sabotaj dalaman untuk menjatuhkan Najib Razak ketika mereka masih berada dalam UMNO.

Namun, gandingan ‘pahlawan dan srikandi’ diperlekehkan oleh pimpinan tertinggi PPBM ketika mereka menyertai parti itu.

Ikutilah kupasan Mohd Haizal Yatiran, Perspektif Antarapos,mengupas persoalan kemelut PPBM tersebut :
1 comment :

Mohd Jamil said...

Zaman berubah...lupisnya panggung wsyang..funfair..circus..maka penjual pop corn..tak boleh cari makan lagi..nak jual belon..nafas dah semput pulak..inilah nasin politiku..pop corn...dia punya pop..dah out dated..org asli pun tak berminat...nak pencen...bamyak perkara kena langsai...terpaksalah..pop..pop..pop..jugak.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.