Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, November 29, 2017

Lebih Banyak Projek Infra Rakyat Akan Dilaksanakan - PM

Credit Video : StarTV

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata lebih banyak projek infrastruktur rakyat seperti Jalan Pintas Rawang yang dibuka kepada pengguna hari ini, akan dilaksanakan kerajaan.

“Syabas. Ini akan kurangkan masa perjalanan buat pengguna selain memelihara alam sekitar. Banyak lagi projek infra rakyat sebegini akan kita laksanakan,” kata Najib menerusi catatan di akaun Twitter beliau.
Najib berkata demikian sempena pembukaan Jalan Pintas Rawang di Selangor kepada pengguna jalan raya bermula 6 pagi ini.

Jajaran baharu sepanjang sembilan kilometer bernilai RM628 juta itu melibatkan pembinaan struktur bertiang tertinggi di Malaysia dengan ketinggian 58.2 meter dari aras tanah. Ia dijangka memberi manfaat kepada kira-kira 30,000 pengguna setiap hari.Mula dibina pada 16 Julai 2005 dan siap sepenuhnya pada 21 Nov lepas, infrastruktur bertunjangkan kepentingan rakyat itu dijangka mengurangkan kesesakan jalan raya dan memendekkan masa perjalanan dari Serendah ke Selayang, terutama pada waktu puncak.

BERNAMA


FAKTA MENARIK MENGENAI JALAN PINTAS RAWANG

JANJI DITEPATI: RAWANG BYPASS DIBUKA KEPADA PENGGUNA TANPA TOL

01: Jalan Pintas Rawang (Rawang Bypass) kini telah dibuka kepada pengguna mulai hari ini Selasa 28 Nov 2017, jam 9.00 malam tadi.

02: Rawang Bypass adalah jambatan tertinggi di Malaysia iaitu setinggi 58.2 meter dari aras bumi, sepanjang 9km.

03: Merupakan antara projek termahal negara yang menelan belanja sebanyak RM630 juta.

04: Mengapa mahal? Selain projeknya yang rumit kerana banyak laluan tergantung, antaranya kerana menjaga alam di sekitarnya. Namun dalam jangka masa panjang, ia akan memberikan banyak kelebihan dan pulangan kepada rakyat, insyaAllah.

05: Menggunakan kaedah Moveable Scaffolding Systems (MSS) untuk mereka bentuk laluan berbengkang-bengkok demi mengurangkan kemusnahan ekosistem Taman Warisan Negeri Selangor di sekeliling laluan tersebut. Dan sebab itulah juga mengapa ia dibina setinggi hampir 60 meter, kerana menjaga alam di sekitarnya.

06: Banyak spesis pokok unik di sekitar projek lebuhraya ini antaranya ialah pokok Merawan Kanching atau Giam Kanching yang hanya tumbuh dalam kuantiti yang kecil di hutan negeri Selangor. Oleh sebab itu, pembinaan ini telah dijalankan dengan penuh cermat agar spesis flora terancam seperti Giam Kanching ini tidak musnah kerana projek ini.

07: Pembalak haram atau peminat kayu jangan senyum pulak. Jika korang didapati menebang pokok Giam Kanching tanpa kebenaran, korang boleh didenda sehingga RM 1 juta!

08: Mampu memendekkan perjalanan, dari bandar Rawang ke Kuala Lumpur yang dulunya 2 jam menjadi hanya 30 minit sahaja. Kalau bukan waktu puncak mestilah kurang dari 30 minit!

09: Oh ya, jangan risau. Lebuhraya ini tanpa tol dan tidak akan membebankan rakyat. Ini zaman Najib, bukan zaman atok. Don’t worry.

10. Ini bukan projek Azmin Ali. Saja peringat, bukan apa, dia kan suka claim kredit.😂😂😂


Video Credit : Malaysia Outlook


Baca seterusnya: MyKmu

1 comment :

Unknown said...

ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
>>>>>TOTO TOGEL 2D 3D 4D KLIK DISINI <<<<<
DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
angka;GHOIB: singapura
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum
angka”GHOIB; laos…
angka”GHOIB; macau
angka”GHOIB; sidney
angka”GHOIB: vietnam
angka”GHOIB: korea
angka”GHOIB: brunei
angka”GHOIB: china
angka”GHOIB: thailand


DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.