Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, January 27, 2018

'Patutlah Mahfuz Omar sering Dipinggirkan Semasa Dalam PAS - JANGAN SOROK MASALAH 1MDB DALAM KELAMBU KAABAH''...
Yang bercakap secara bodoh dan sembrono adalah Mahfuz Omar.
 
Mahfuz mengeluarkan kenyataan yang kemudiannya dipetik oleh beberapa portal termasuklah Malaysian Insight dan Malaysiakini dengan tajuk, 'JANGAN SOROK MASALAH 1MDB DALAM KELAMBU KAABAH'.

Dan sama seperti masalah yang dihadapi oleh wartawan serta editor Sinar Harian yang bukan sahaja tidak faham Bahasa Inggeris tetapi bebal serta buta Bahasa Inggeris, yang mengambil secara terus daripada portal yang cukup terkenal dengan putar belit berita daripada landasan sebenar, Free Malaysia Today, Mahfuz Omar menambahkan lagi elemen-elemen bodoh yang boleh membuatkan seluruh keturunannya tidak punya muka kerana malu dengan aibnya. (RUJUK SINI)

Mahfuz dalam kenyataannya itu berkata, 'pengakuan Najib tentang kegagalan 1MDB' sudah pasti tidak tahu dan tidak faham tentang perbezaan antara perkataan 'GOVERNANCE' dengan 'GOVERNMENT' yang dituturkan oleh Najib.Dalam ucapannya semasa Invest Malaysia 2018, Najib mengakui tentang 'KEGAGALAN URUSTADBIR 1MDB' tetapi Free Malaysia Today telah mengalihbahasakan sebagai 'KEGAGALAN KERAJAAN' yang kemudian dipetik oleh Sinar Harian dan seterusnya, golongan yang buta Bahasa Inggeris seperti Mahfuz Omar mempercayai pembohongan tersebut.

Teori Mahfuz sangat mudah... kalau benar Najib tidak bersalah dan kalau benar Sarawak Report serta Wall Street Journal telah melakukan fitnah terhadap 1MDB serta dirinya, mengapa tiada sebarang tindakan saman terhadap entiti-entiti tersebut.

Dan seperti si bebal-si bebal lain yang hanya membaca tajuk tetapi tidak faham isi, Mahfuz turut mempersoalkan tentang ketiadaan tindakan terhadap DOJ walaupun DOJ Amerika Syarikat telah pun 'menggugurkan' kes 1MDB walaupun pada peringkat awal,Mahfuz menyertai golongan subversif lain bersorak sakan apabila ada ura-ura DOJ mahu mengenakan tindakan terhadap 1MDB dan Najib Abdul Razak.

Kata Mahfuz lagi, beberapa negara telah pun mengenakan tindakan terhadap 1MDB walaupun sebenarnya sama seperti si bebal lain, Mahfuz tidak faham perkataan 'syarikat yang ada kaitan dengan 1MDB' berbanding 1MDB.

Mungkin disebabkan kebebalannya, ketidakfahamannya tentang dasar serta polisi undang-undang membabitkan media yang berbeza di Malaysia dan Amerika Syarikat, terlalu bodoh untuk faham bagaimana takutnya Clare Rewcastle-Brown untuk datang menyerah diri di Malaysia bagi dikenakan tindakan dan berhadapan dengan undang-undang anti-fitnah Malaysia selain di Amerika Syarikat sendiri, terlalu jarang kes-kes membabitkan saman ke atas media walaupun terang-terang menfitnah kononnya atas dasar keterbukaan dan kebebasan bermaklumat melainkan atas isu-isu hakcipta dan paten, Mahfuz Omar memilih sesuatu yang lebih signifikan dengan orang Islam, sekaligus mendedahkan kejahilan dan kemurakabannya hanya semata-mata untuk menghentam musuh politiknya iaitu Najib Abdul Razak.

Atas sebab itulah Mahfuz tanpa rasa bersalah dan konon-kononnya berlagak sinis, menuturkan kata-kata jahil, 'JANGAN SOROK MASALAH 1MDB DALAM KELAMBU KAABAH'. 


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.