Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, November 29, 2013

Hidup-Hidup Anwar Ibrahim Temberang Perwakilan Kongres Khas PKR Nasional!


'Kaki Temberang No. 1 Negara' jelas memperbodohkan para perwakilan Kongres Khas PKR yang berlansung Ahad lepas di Shah Alam.

Menurut laporan yang dipetik dari Malaysia Today, Anwar dengan sinis menyindir UMNO

“Dasar Ekonomi Baru (New Economic Policy), Hidup Melayu. Which Malays? I choose 170,000 paddy planters, you choose Syed Mokhtar.” 
Khabarnya, ucapan Anwar itu mendapat tepukan bergemuruh dari para perwakilan.

Malang bagi para perwakilan berkenaan kerana alpa untuk membaca Laporan Ketua Audit Negara (m.s 31), seperti berikut;


Bolehkan Anwar bantu pesawah padi di Selangor kalau 'Tabung Amanah Program Pengurusan Berpusat Padi Negeri Selangor' berbaki RM000,000.00?

Apa Bodoh sangat ke Nuar ni... Syed Mokhtar Bukhari  Sila  [ baca sini ] melalui Tradewinds berjaya memiliki kepentingan ekuiti di dalam Bernas sebanyak 72.57% bersamaan dengan RM526 juta tunai dari pasaran saham terbuka. Sebagai sebuah syarikat strategik didalam membekalkan beras negara, perlahan-lahan telah dikuasai oleh sebuah firma Hong Kong, Wang Tak Co Ltd. Mereka telah menguasai saham Bernas di pasaran terbuka sebanyak 147.51 juta saham atau 31.36 peratus daripada keseluruhan 470,402 juta saham Bernas.

Sebelum ini Wang Tak Co Ltd (WTCL) mula membeli saham Bernas sejak dari 2003 secara berperingkat bermula dari empat ke lima peratus dan pada 2009 mereka telah menguasai lebih dari 30 peratus. Ini bermakna WTCL mengambil masa selama 7 tahun untuk menguasai sebuah syarikat strategik negara ini yang memonopoli sepenuhnya pengimportan Beras dan pembekalan Beras untuk rakyat negara ini yang rata-rata makanan ruji mereka adalah beras.
SALAH? Sepatutnya kita berterima kasih kepada Syed Mokhtar kerana berjaya memgembalikan BERNAS kepada negara.


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.