Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, November 20, 2016

Maria Kena SOSMA, Zuraidah Kena Tangkap Manakala Para Peguam Pakatan Mula Tunjuk Taring Di Tweeter!!!

Penangkapan terbaharu membabitkan Zuraidah Kamaruddin dan Tian Chua, membuatkan para peguam PKR dan DAP jadi tidak tentu arah. 

Ambiga sudah pun berazam untuk membebaskan Maria Chin dengan sebarang cara. Maria Chin telah ditahan di bawah SOSMA bagi tuduhan menerima dana asing untuk mencetuskan rusuhan dan menggulingkan kerajaan. 

Dan sepatutnya Ambiga juga turut dikenakan tuduhan yang sama kerana dia dan Maria Chin seringkali seganding.

Antara yang dilihat sibuk dengan penangkapan dan penahanan ini adalah Latheefa Koya dan kepimpinan PKR. 

Mereka turut mempersoalkan tentang tiadanya penangkapan ke atas Merah walaupun hakikatnya, beberapa orang pemimpin Gerakan Baju Merah termasuklah Armand Azha dan Jamal Mohd Yunos telah ditangkap dan ditahan.

Lawyers for Liberty (LFL) juga dilihat menonjolkan kehebatan mereka dengan mengecam semua prosedur dan protokol penahanan termasuklah penglokapan pemimpin-pemimpin PKR dan DAP serta BERSIH itu. 

Menurut laporan The Saviour, di blog dan FB, mungkin ianya tidak meriah dan 'kacau'. Tetapi gambaran sebenar boleh dilihat di Twitter. Posting-posting berunsur hasutan juga dilihat lebih banyak dibuat di Twitter.

Malaysia diperlihatkan kepada dunia sebagai sebuah negara yang sedang mengalami kekacauan, menghampiri zaman Pol Pot yang mengarahkan keseluruhan rakyatnya ke persawahan rakyat yang akhirnya bertukar menjadi Killing Field menerusi Twitter.

Hebat puak-puak ni!

Dan lebih menarik lagi ialah, mereka adalah peguam yang tidak ada tolak ansur dalam bab-bab yuran dan fi perkhidmatan mereka!

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.