Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, April 30, 2017

Benarkah LGE Terlibat Dengan "MoneyGame" JJPTR ?
Demikian posting dalam laman web:

http://newsonlinepkk.blogspot.my/2017/04/benarkah-lge-terlibat-dengan-moneygame.html

Di dalam berita ini diberi pautan kepada satu link ke laman sesawang cina.http://www.cocomy.net/post/426108?r=xianxian118


Terjemahan  google translate mendedahkan hubungan niaga LGE dengan kegiatan ....Dalam pada itu penulis juga menerima satu pautan bagi laman sesawang ini yang memaparkan berita bertajuk “Sultan Tegur Najib Pendapatan Rakyat Tak Seimbang Dengan Kos Sara Hidup Kini”. 

Namun cara penulisan di laman tersebut dalam Bahasa Malaysia sangatlah memalukan.

Ia boleh diakses melalui pautan-pautan berikut ;Pendedahan laman web ini menimbulkan keperluan LGE disiasat untuk salahlaku money laundering dari kaitannya dengan MBI.

MBI adalah suatu syarikat yag mulanya terlibat dengan digital currency dan tuan punyanya ada Teddy Teow:
http://www.mbiv2u.com/index.php/team/mr-tedy-teow/Pada mulanya ia digembar gemburkan sebagai suatu fenomena baru dari innovasi yg bakal menggegarkan dunia perniagaan:

Riding the MCoin wave
http://m.thesundaily.my/node/395455

Rupanya ia adalah:

MBI international scammers arrested in Taiwan
http://behindmlm.com/mlm/regulation/mbi-international-scammers-arrested-in-taiwan/

Malah ianya satu ponxi scheme:

http://combatingillegalpyramidscheme.blogspot.my/2015/04/mbi-mface.html

Dalam skima ini, ia melibatkan pelaburan hartanah di Pulau Pinang yang disyaki ada urusniaga dengan kerajaan negeri.

Malah MBI dipercayai dibiayai Tan Sri yang ditaham NRRET kerana tipu beli tanah Melayu keliling projek lapangan terbang baru Kulim.http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2017/03/royal-linked-tan-sri-among-raided-for.html

Adakah ponzi skim dan money game jadi MO untuk LGE lakukan money laundering untuk pesungkan wang rasuah dan kickback dari projek2 ke luar negara?
Ini bukan satu tuduhan tetapi hanya mengesyaki  


Source link

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.