Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, April 25, 2017

Parti Kencingan Rafizi


seademon.me : Taukeh Disneyland Ampang, Adam Rosly, yang dikatakan berada di pihak Azmin Ali telahpun dihadapkan di mahkamah atas pertuduhan berkaitan dengan perbuatan rasuah.

Adam dituduh di bawah Seksyen 32(8)(c) dan Seksyen 89 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan, 2001. Jika disabitkan kesalahan, Adam boleh dipenjarakan tidak melebihi satu tahun atau denda tidak melebihi RM1 juta atau kedua-duanya sekali bagi setiap pertuduhan.


Dengan segera Sotong-tersohor  Saudari Rafizi Ramli menyarankan agar PKR menjauhkan diri dari dikaitkan dengan Adam Rosly.


Dalam pada itu, Ketua Angkatan Muda PKR Saudara Nik Nazmi pula cadangkan agar keahlian Adam Rosly dalam pergerakan tersebut digantung.


Sekiranya tindakan tidak diambil terhadap Adam Rosly maka Azmin Ali menghadapi risiko ditohmah sebagai pembela ahli yang lakukan rasuah.

Persoalan seterusnya ialah, adakah PKR juga akan menjauhkan diri dari Rafizi dan menggantung keahliannya setelah empat kali didapati bersalah kerana menabur fitnah dan menghasut?Atau adakah PKR selesa dikenali sebagai parti yang dikemudi oleh seorang yang terbukti pemfitnah dan penghasut?

Kalau nak bertindak, bertindaklah terhadap kedua-duanya sekali. Nama pun KEADILAN.


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.