Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, May 16, 2017

Hannah pertikai masa siaran artikel Kamarul Yusof


Hannah pertikai masa siaran artikel Kamarul Yusof
Hannah Yeoh menunjukkan bukunya “Becoming Hannah”
 yang merakamkan perjalanan hidupnya sebagai rakyat Malaysia,
 ibu dan isteri. – Gambar The Malaysian Insight, 15 Mei, 2017.SAMBIL menyatakan DAP pernah berdepan tuduhan hampir sama sebelum ini, Hannah Yeoh mempersoalkan artikel Dr Kamarul Yusoff yang disiarkan pada hari sama bekas gabenor Jakarta Ahok dijatuhi hukuman penjara dua tahun kerana menghina Al-Quran.

Dalam kenyataannya, Yeoh berkata sebagai penganut Kristian, beliau percaya kepada kedaulatan undang-undang, keadilan, ketelusan, kebertanggungjawaban, kesaksamaan dan tadbir urus yang baik.

“Dan semua itu dapat dicerminkan dalam perubahan perundangan yang saya perjuangkan sebagai Adun dan speaker DUN Selangor,” katanya.

Beliau juga menolak rasuah dan salah guna kuasa.

Berhubung bukunya bertajuk “Becoming Hannah”, Yeoh berkata tidak ada agenda rahsia di sebaliknya kerana buku itu sebelum ini dilancarkan pada 2014 dan secara rasmi pada Januari 2015. Buku itu boleh dibeli secara online dan di kedai buku besar seperti Kinokuniya, MPH, Popular dan Times.

“Buku itu merakamkan perjalanan peribadi saya sebagai golongan muda Malaysia dan mendokumentasikan kisah perkahwinan saya serta peranan baharu saya sebagai isteri dan ibu.

“Sebab itu ia diberi judul ‘Becoming Hannah’ dan bukannya ‘ Becoming DAP’ atau ‘Becoming a Christian,” katanya.

Speaker itu mengeluarkan kenyataan tidak lama selepas membuat laporan polis berhubung posting dimuat naik ke Facebook oleh pensyarah kanan Universiti Utara Malaysia Dr Kamarul Yusoff pada 10 Mei.

“Komitmen DAP ialah mewujudkan negara sekular seperti didefinisikan di bawah Perlembagaan Persekutuan Malaysia. DAP mempunyai agenda rakyat Malaysia bukan Kristian,” katanya.
Pada 19 Mei, Kamarul menggunakan Yeoh sebagai contoh, menuduh DAP hipokrit dan berkata parti itu hanya mahu mengasingkan agama daripada politik, jika ia membabitkan Islam.
“...bagi DAP, pengasingan politik daripada agama hanya perlu dilakukan jika ia mengenai hal ehwal Islam. Tetapi jika ia agama lain seperti Kristian, maka mereka (DAP) ok,” tulis Kamarul di Facebook miliknya.
Penulis itu juga berkata Yeoh mendesak penganut Kristian lain menyertai politik bagi memperbaiki Malaysia.

Tulisan itu mendorong Mingguan Malaysia menerusi kolum Awang Selamat membangkitkan perkara itu kepada pembaca mereka.

Dalam kolum itu turut diletakkan artikel mengenai Ahok.

Akhbar Umno itu berkata: “Awang berpendapat, pengakuan Hannah itu sesuatu yang serius dan menyentuh soal sensitiviti agama kerana Islam adalah agama rasmi Persekutuan.”

Bagaimanapun, ia tidak menjelaskan mengapa pengakuan itu serius atau apa kaitannya dengan kedudukan Islam dalam negara ini.

Sementara itu, Kamarul mengakui menulis artikel itu dan berkata beliau sanggup memberi keterangan kepada polis.

“Saya sahkan sayalah penulisnya dan bertanggungjawab sepenuhnya atas tulisan saya. Saya tidak ada masalah memberi keterangan pada mana-mana pihak termasuk polis atau ke mahkamah jika perlu,” katanya.

Katanya, beliau ada bukti agenda Kristianisasi Yeoh dalam politik.  1 comment :

Unknown said...

ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355)
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO

>>>>> KLIK DISINI <<<<<

angka;GHOIB: singapura

angka;GHOIB: hongkong

angka;GHOIB; malaysia

angka;GHOIB; toto magnum

angka”GHOIB; laos…

angka”GHOIB; macau

angka”GHOIB; sidney

angka”GHOIB: vietnam

angka”GHOIB: korea

angka”GHOIB: brunei

angka”GHOIB: china

angka”GHOIB: thailand

ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
0823-3744-3355
saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.