Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, January 16, 2016

Masih Lagi Pertikaian Isu Lorong Basikal Bernilai RM30 JutaAIDCNews- Gambar di atas dirakam semalam di Prangin Mall, George Town, Pulau Pinang kata Tan Khai Beng.

Ia menunjukkan laluan pejalan kaki yang berkongsi dengan laluan basikal yang bernilai RM30 juta tidak efektif dan tidak dihiraukan oleh penduduk setempat sehingga laluan itu dijadikan tempat meletak motorsikal.

Apa yang DAPigs lakukan kerja mengarut … lorong untuk basikal di atas laluan pejalan kaki ? Siapa yang akan memberi laluan ? 30 juta ringgit untuk kerja yang tidak bernilai!,” ulas Tan Khai Beng

lorong2

lorong1

Sementara itu, Datuk Huan Cheng Guan menunjukkan perbandingan tanah dan perbelanjaaan Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

bajet

Ini apa yang tinggal oleh DAP sejak mereka ambil alih Pulau Pinang,”ulasnya.
Isu yang sama turut diulas oleh Azizi Safar.

Ini penjelasan kenapa setiap tahun Kerajaan DAP Pulau Pinang pimpinan Lim Guan Eng peroleh surplus walaupun membentangkan bajet defisit pada awalnya…

Dia jual tanah milik kerajaan untuk menampung perbelanjaan kerajaan yang meningkat setiap tahun sejak 2008.

Tidak cukup tanah daratan, laut pun dia jual… Not his daddy’s land, dia peduli apa,” ulasnya.


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.