Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, June 5, 2017

FITNAH 28,000 PENGUNDI BARU DITEMPATKAN DI KEM ASKAR SELANGOR. ( ULANGAN FITNAH 40 RIBU BANGLA MENGUNDI )
Pada 30 mei 2017 pemuda amanah membuat aduan terhadap SPR.
Ada 2 laporan yang dikemukakan.

Pertama mengenai RDPT iaitu rang daftar pemilih tambahan. Ia lebih merujuk kepada pertambahan daftar pengundi baru pada suku pertama tahun 2017. Suku pertama merujuk kepada januari feb dan mac.


Dakwaan ingus ni dah dijawab. Politik kalau nak masuk perlu pakai otak. Ada setengah orang pakai google tapi kebanyakan orang pengalaman dia gunakan pengalaman bertahun politik untuk bercakap mengenai politik.

Pemuda ingus pan ni lebih pakai lutut. Dibuatnya repot polis pasal tak puas hati pengundi baru ramai.

Apa punya gila generasi pelapis politik sebegini ? Kenapa hendak dinafikan hak pengundi baru ?

Gagal memahami ke bahawasanya politik sekarang sudah difahami sepenuhnya oleh pengundi baru dalam mencorakkan masa depan negara ?

Tolong jangan pakai lutut bila nak berhujah politik.

Rujuk sini

http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.my/2017/05/pemuda-amanah-tambah-rosak-nama.html

Dakwaan 28000 ribu pengundi baru di kem ( juga di selikan dengan kenyataan media ong kian ming yang dakwa 28000 pengundi baru didaftarkan di kem. )


Mengenai dakwaan 28000 ribu pengundi kategori ( pasukan keselamatan askar dsbnya ) di selangor. Lebih tepat ditempatkan di selangor.

http://ongkianming.com/2017/05/31/kenyataan-media-adakah-suruhanjaya-pilihanraya-spr-sedang-cuba-untuk-menambahkan-pengundi-melalui-pintu-belakang-untuk-membantu-bn-memenangi-pru-yang-akan-datang/

Jawapan sebenarnya

Hanya 1,170 daripada lebih 28,000 anggota tentera dan ahli keluarga yang ditambah dalam senarai pemilih adalah di Selangor, kata Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Timbalan Pengarah SPR Selangor, Kamarul Azman Ahmad Sabri berkata, penolong pendaftar pemilih ditempatkan di setiap kem tentera di Selangor menyemak daftar nama anggota tentera.

“Sama ada tentera baru atau tentera yang bertukar kem itu saya tidak pasti, tetapi jumlah itu adalah tentera berserta pasangannya,” katanya kepada FMT.
DARIPADA 28000 itu hanya 1170 di selangor.


Manakala bakinya di bawah iaitu di negeri-negeri lain. ( perlu ingat ini dalam kategori samada petugas berpindah kem, pelatih baru yang layak mengundi serta pasangan mereka.)
1 comment :

Unknown said...

ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355)
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO


>>>>>TOTO TOGEL MALAYIA KLIK DISINI <<<<<


>>>> PESUGIHAN DAN PELET KLIK DISINI <<<<

DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.