Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, June 8, 2017

Masyarakat India perlu buat pilihan tepat - PM


PM lawat tapak pembinaan SRJK (T) Taman Kaya
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyampaikan sumbangan Pengerusi BN Parlimen Bukit Gantang kepada wakil MIC Bahagian Bukit Gantang, Shanmugavelu ketika hadir melawat tapak pembinaan SRJK (T) Taman Kaya di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE/


TAIPING 7 Jun - Masyarakat India di negara ini perlu membuat pilihan tepat dengan memberikan sokongan padu kepada kerajaan dalam Pilihan Raya Umum akan datang jika mahu melihat Pelan Tindakan Masyarakat India Malaysia dilaksanakan dengan jayanya.


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan Barisan Nasional (BN) mempunyai rekod dalam membangunkan komuniti India di negara ini berbanding pembangkang yang langsung tidak memiliki sebarang pelan tindakan mahupun pembangunan mengenainya.

"Kita harus menggunakan akal untuk ikut mana pihak yang mempunyai agenda bagi membantu kita dan yang keduanya mampu melaksanakannya dengan rekod prestasi.


"Dengan dua petunjuk ini, kita boleh membuat pilihan bijak dan tepat dan kalau kita mengikut perasaan, kita akan rugi," katanya.

Beliau berkata demikian ketika melawat tapak pembangunan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Taman Kaya di sini hari ini.


Hadir sama Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir; Menteri Kesihatan, Datuk Seri S. Subramaniam merangkap Presiden MIC dan Timbalan Menteri Pendidikan I, Datuk P. Kamalanathan dan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Bahagian Bukit Gantang, Datuk Syed Abu Hussin Hafiz Syed Abdul Fasal. - UTUSAN ONLINE

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.