Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, June 2, 2017

Selepas Penjara 18 Bulan Kini Rafizi Berdepan Saman Fitnah Oleh LTAT Pula!!! Padan Muka Kau, Sotong!!!

Yang diminta, akhirnya Rafizi mendapat... tapi dia akan gunakan akalnya untuk mengelak daripada dihukum dengan melengah-lengahkan perbicaraan seperti dalam kes BAFIA dan kalaupun dah jatuh hukum pun, dia akan melengah-lengahkan hukuman dengan membuat pelbagai rayuan dan penangguhan pelik-pelik termasuklah mencabar undang-undang dari segi perlembagaan sepertimana yang dilakukannya dalam kes OSA.

Lembaga Tabung Angkatan Tentera telah menyaman Rafizi berhubung fitnahnya yang mengatakan LTAT tiada wang untuk membayar gratuiti kepada pesara-pesara tentera. (RUJUK DI SINI)

Pada Mac 2016, Rafizi telah menggunakan dokumen yang masih berstatus OSA untuk menyokong tuduhannya bahawa 1MDB mempunyai hubungan perniagaan dengan LTAT menyebabkan 110 orang pesara tentera tidak dapat dibayar grautiti mereka tepat pada masanya kerana duit LTAT telah habis digunakan untuk bail-out 1MDB.

Hakikatnya, hubungan perniagaan antara 1MDB dengan LTAT telah menjadi makluman awam semenjak tahun 2013 lagi apabila satu kenyataan umum dibuat yang 1MDB telah meluluskan kontrak kepada LTAT bernilai RM2.1 bilion bagi peranan mereka membina lapan pangkalan tentera di seluruh negara dan bagi kos pemindahan pangkalan udara Sungai Besi ke kawasan baru ganti seluas 750 ekar di Sendayan.

LTAT yang juga pemilik Affin Bank telah menafikan semua tuduhan Rafizi Ramli. Bahkan LTAT turut mengesahkan 70 daripada 110 pesara tersebut telah pun dibayar, manakala bakinya berhadapan dengan masalah kerana maklumat tidak lengkap yang diberikan oleh pesara-pesara itu sendiri.

Rafizi Ramli seperti sengaja menggunakan isu LTAT untuk melanggar undang-undang OSA bagi melakukan fitnah, sekaligus membuatkan berhadapan dengan natijah hukuman penjara. Walhal sebahagian daripada pendedahan yang dibuatnya itu, sebenarnya telah pun diumumkan, tetapi diputarbelitkan oleh Rafizi dengan menggunakan alasan, dia mempunyai maklumat-maklumat daripada dokumen rahsia yang 'cuba disembunyikan' daripada pengetahuan umum.

Dan kini, selain hukuman penjara, Rafizi bakal berhadapan dengan saman fitnah LTAT yang diminta-mintanya sangat.

Pengorbanan yang sebenarnya bodoh!

Lebih bodoh lagi ialah rakyat Malaysia yang membayar gajinya ratusan ribu setiap tahun hanya untuk mendengar cerita-cerita fitnahnya.

Rafizi Ramli sebenarnya hendak menutup malu kerana telah terkantoi fitnah. Jadi, cara untuk menutup malu adalah dengan mencipta fitnah yang lain. Dia samalah macam Lim Guan Eng yang terpaksa menjual setiap inci tanah di Pulau Pinang untuk menunjukkan kononnya Pulau Pinang maju di bawah pentadbiran DAP, sehinggalah suatu ketika, sudah tiada apa-apa yang hendak dijual dan dia terpaksa berlagak seolah-olah mangsa yang telah dikonspirasikan....

Rafizi barangkali menuntut ilmu yang sama di kelas yang sama dengan Lim Guan Eng!!!1 comment :

Unknown said...

ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355)
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO


>>>>>TOTO TOGEL MALAYIA KLIK DISINI <<<<<


>>>> PESUGIHAN DAN PELET KLIK DISINI <<<<

DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.