Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, April 23, 2018

Kerana Tanah Yang Berharga Mahal Dan Ancaman Ke Atas Kroni, Mahathir Akhirnya Dijadikan Calon Di Langkawi!!!Tidak mengejutkan langsung apabila Dr. Mahathir dinamakan sebagai calon yang akan bertanding di kerusi Parlimen Langkawi. Malah lebih mengejutkan sekiranya Dr. Mahathir tidak dicalonkan oleh Pakatan Harapan memandangkan populariti dan kesungguhan para penyokong dan pentaksubnya meyakini bahawa Dr. Mahathir mampu menyelamatkan Langkawi dan Malaysia secara keseluruhannya.

Pengumuman pencalonan Dr. Mahathir di Padang Mat Sirat dua malam sudah, dibuat oleh Presiden Parti Keadilan Rakyat, Wan Azizah Wan Ismail. Dr. Mahathir akan bertanding di Langkawi menggunakan simbol 'mata lebam' PKR dan akan menerima watikah daripada Wan Azizah memandangkan parti yang dipengerusikannya, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah digantung pendaftaran oleh RoS kerana melanggar perlembagaan parti itu sendiri.

Turut diumumkan adalah calon-calon PPBM yang akan bertanding di bawah lambang PKR pada PRU-14 nanti di Parlimen dan DUN Kedah. Sesuatu yang menarik ialah Mukhriz Mahathir 'lari' dari DUN Ayer Hitam yang dimenanginya pada PRU lepas sebaliknya akan bertanding di DUN Jitra dan turut mencalonkan diri untuk bertanding di Parlimen Jerlun, Parlimen yang pernah diwakilinya pada PRU-12 selepas berlaku 'tolak-ansur' para pemimpin UMNO setempat pada ketika itu.

Calon lain DUN PH Kedah :

Air Hitam : A Aziz Muhamad
Bukit Kayu Hitam : Halimatus Saadiah
Jitra : Mukhriz Mahathir
Anak Bukit : IR Amirudin Hamzah
Bukit Lada : Mohd Aizat Roslan
Kuala Nerang : Syed Fadil
Sungai Tiang : Abdul Razak
Jeneri : Mohd Nazari
Bayu : Abdul Rahim Awang Kecil
Guar  Cempedak : Mohd Safuan Safari
Tanjung Dawai : Mejar Anuat Abdul Hamid
Bandar Baharu : Azimi Daim
Kuah : Mohd Firdaus Mohd
Air Hangat : Johari Bulat

Calon Parlimen PH Kedah:

Jerlun : Mukhriz Mahathir
Kubang Pasu : IR Amiruddin
Pendang : Wan Saiful
Baling : Mohd Taufik Yaacob
Jerai : Akhramsyah Sanusi
Langkawi : Tun Dr Mahathir Mohamad

Mahathir pasti akan berkempen di Langkawi dengan bermodalkan, dialah yang menaikkan dan memakmurkan Langkawi sebagai sebuah destinasi pelancongan terkenal dunia. Setidak-tidaknya itulah yang akan diperkatakan oleh para penyokongnya.

Namun pada masa yang sama, pihak lawan terutama penduduk Langkawi pula akan mengungkit tentang LADA yang ditubuhkan untuk membeli tanah-tanah penduduk Langkawi terutama di tepi pantai dengan harga murah dan dijual kepada syarikat-syarikat kroni Mahathir untuk dibangunkan hotel-hotel mewah yang penduduk Langkawi sekadar mampu pandang atau paling lebih pun, bekerja sebagai buruh bergaji rendah. Turut diperkatakan lagi adalah PREMIUM TANAH yang tidak dibayar oleh syarikat-syarikat kroni tersebut, sedangkan premium tanah tersebut adalah hak rakyat negeri Kedah.

Sesuatu yang amat menarik sedang menanti di Langkawi!


The Saviour


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.