Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, January 31, 2017

Kelepetokrasi Kutty - Salah Satu Contoh


Siapakah yang menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan pada 7 Oktober 2003? Perdana Menteri dan Menteri Kewangan berkenaan pada masa itu melalui Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Kementerian Kewangan Malaysia telah mengarahkan Telekom Malaysia untuk menghadiahkan kontrak kabel fibre optik bernilai RM214 juta melalui rundingan terus (tanpa melalui tender sebut harga). 

Kontrak berkenaan diberikan kepada syarikat Opcom Sdn Bhd, syarikat milik DS Mukhriz Mahathir sekeluarga. Di saat-saat akhir persaraan Tun Dr Mahathir, syarikat berkenaan masih lagi mendapat kontrak secara rundingan terus. Tun Dr Mahathir berkata beliau tidak melakukan sebarang kesalahan sepanjang 22 tahun beliau menjadi Perdana Menteri. Ye lah tu.

[ Baca Berita Asal CTS ]

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.