Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, June 3, 2014

Cadbury- lagi serangan atas perusahaan makanan milik equity Melayu Islam

Dulu kita hebuh dgn isu NFC - serangan atas projek landang lembu yg diternak dan disembelih cara Islam oleh orang kafir  yg bertopeng party politik DAP dan PKR. PAS yg totok wahhabi dan syiah pon tumpang sekaki tanpa mengetahui hujung pangkal isu. Akhirnya ladang Lembu milik orang Islam berkubur kerana serangan politik  Rujuk di NFC

Syeikh Mokhtar Al Bukhary juga diserang kerana dia jutawan berjaya. Kesalahan utamanya ialah dia berugama Islam.Di peringkat global serangan atas minyak sawit  oleh pengusaha minyak kacang soya yang dimonopoli konglomerat  Yahudi berlaku. Walau minyak sawit dan minyak kelapa mempunyai kurang trans fatty asid dan penggunaannya dapat mengelak enapan  kolesterol tersumbat pada arteri jantung, namun minyak kacang soya yang kurang sihat tetap jadi pilihan kerana tekanan konglomerat ini. Saya pernah mendedahkan perang minyak sawit dan bagaimana konglomerat global cuba menjatuhkan ekonomi negara Islam pengeluar minyak sawit utama dunia seperti Malaysia dan Indonesia di Perang minyak masak


Kini serangan ke atas perusahaan makanan milik orang Islam melalui Lembaga Tabung Angkatan Tentera LTAT dan Felda Holdings Sdn Bhd melalui CadburyDari carian Suruhanjaya Syarikat Malaysia SSM  mendapati bahawa pemilikan equity saham minority Cadbury di Malaysia dimiliki oleh  LTAT  (24%) dan Felda (10%)  melalui anak syarikatnya FELDA Holdings Berhad. Saham equity selebihnya dipegang oleh syarikat asing iaitu  Cadburry Schweppes sebanyak 39 % dan Trebor Basset sebanyak 27%.

Nampaknya serangan global ke atas Malaysia melalui pemilikan equity syarikat Muslim/anak syarikat kerajaan sangat terancang.

Saya tak pasti sumber Cadbury manakah yang diambil bagi ujikaji sampling kandungan DNA porcine oleh Kem Kesihatan Malaysia (KKM) namuan ia bukan cokelat Cadbury dari sumber kilang di Shah Alam.. Jelas siasatan ujikaji DAN porcine oleh Jabatan Kimia ke atas Cadbury Badam dan Hazelnut  yang dikeluarkan oleh kilang di Shah Alam mendapati negatif DNA porcine (di baca sebagai tiada sumber babi di dalamnya).

Jika sumber Candury badam dan hazelnut yang diujikaji oleh KKM berasal dari luar negara , dan diujikaji oleh makmal KKM amatlah malang bagi negara ini kerana sebuah agensi kerajaan digunapakai bagi mensabotaj pemilikan equity saham Melayu Islam.

Umum mnegetahui bahawa Cadbury luar negara tak dibenarkan import ke negara Arab. Negara Arab hanya mengimport cokelat Cadbury yang dikilangkan di Mesir kerana yakin atas status halalnya atas kuasa politik President dan rakyat Mesir yang berugama Islam! . 

Bayangkan jika LTAT dan Felda dipaksa oleh tekanan politik melepaskan pemilikan equity atas Cadbury. Maka Board Of Directors BOD di Cadbury bebas sahaja meletakkan derivatif makanan berasaskan babi seperti porcine ke atas cokelat Cadbury keluaran mereka kerana tiada tekanan poltik/politcal power umat Islam ke atas mereka. Paling malang bila Cadbury yang tercemar itu dimakan oleh umat Islam kerana menyangka ianya halal.

Nampakkah permainan musuh Islam diluar negara dan didalangi pembangkang di negara ini? Satu persatu perusahaan makanan umat Islam cuba dimusnahkan! 

2 comments :

Anonymous said...

Artikel yg. BERNAS MP! Siapalah si KEJADAH kat Kem. Kesihatan, yg. disyaki SABOTAJ Cadbury ni - dan kenapa Kem. Kesihatan tak dedahkan kedai mana kononnya, Kem. tu ambil sampel Cadbury tu - kenapa nak BERAHSIA pula kalau benar sampel tu dr. kedai?! Jadi aku syak, mungkin sampel tu di SABOTAJ oleh MUSUH ISLAM dr. DAPBANGKAI/PKRSODOM kat Kem. tu sendiri; utk. menjatuhkan Felda terutamanya!

Yg. aku heran kenapalah Malaysia ni sbg. NEGARA ISLAM dan pusat Halal, tak tubuhkan sendiri MAKMAL ISLAM yg. besar (dgn. bekerjasama dgn. Dunia Islam lain terutamanya yg. kaya dan tidak pro-ZIONIS, cthnya dr. UAE dan Brunei); dgn. SAINTIS-SAINTIS/pekerja ISLAM tulen (bukan PENYAMAQ - mesti disiasat latarbelakang mereka dgn. teliti)! Jadi tak payah bergantung kpd. Kem. Kesihatan atau mana-mana makmal; yg. senang diSABOTAJ si KAPIRDAJAL! Bahkan makmal ini juga boleh digunakan utk. mengkaji vaksin campuran ubatan tradisonla dan moden, yg. boleh membunuh virus penyakit spt. kanser, yg. makin meluas contohnya.

Sebenarnya ada perancangan halus dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZONIS/Israel dan ejen tempatan mereka dr. DAPBANGKAI-CELAKA/PKRSODOM utk.membubuh DNA babi secara RAHSIA, dlm. semua makanan terutamanya yg. halal [melalui bahan perasa (flavours/additive) yg. tidak dinyatakan kandungannya, terutamanya 'serbuk bacon' yg. menyebabkan ketagihan (addiction)], di Dunia Islam - salah satu cara utk. MENGURANGkan jumlah umat Islam global dgn. pelbagai virus dan penyakit yg. amat merbahaya, dlm. Genosid! Bayangkanlah Dunia Islam yg. majoriti penduduk satu negara adalah umat Islam terutamanya di Timur Tengah - amat senang disasarkan dgn. cara ini! Sebab itulah ALLAH SWT MENGHARAMkan babi; kerana ternyata babi sgt. merbahaya - lihat di - http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx , Why I Do Not Recommend Pork - Nearly 70 Percent Contaminated with Dangerous Pathogens, By Dr. Mercola, December 12, 2012!

Dan memang seluruh umat Islam global mahu diKURANGkan melalui pelbagai cara oleh si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas-minerals Dunia Islam - spt. yg. disyaki oleh Dr. Kevin Barrett, termasuk melalui wabak penyakit terbaru yg. sungguh GANJIL, yg. sedang melanda Dunia Arab, terutamanya mungkin juga mensasarkan JEMAAH HAJI yg. BERJUTA - disyaki didalangi ZIONIS-Israel dan sekutu mereka (lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett, May 5, 2014; dan di http://www.nst.com.my/latest/mers-cases-reach-more-than-400-more-than-100-dead-1.588584 , MERS cases reach more re than 400, more than 100 dead, 06 May 2014)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Jangan mudah percaya tanpa kita berfikir panjang. Lihat apa dah jadi. Kita harus pertahankan Agama, Bangsa dan Negara macam kita pertahankan Dsai barulah kita kuat segala-galanya. Berfikiran positif, tapi jangan salahkan umat islam kerana mereka kurang sumber dan hanya tau yang disogok malas cari maklumat dan malas berfikir. Marilah kita sama-sama bantu sebarkan maklumat yang betul. Kalau sesuatu syarikat tu milik kita cuba di sabotaj cepatlah kita bertindak mempertahankannya bukan turut menyerang. Kaum lain tetap mempertahankan bangsa mereka dari segala sudut. Seharusnya kita begitu juga kalau tak betul kita betulkan cara baik bukan merosakkan. Sebenarnya bangsa asing irihati bila makin banyak orang islam yang berjaya itu saja.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.