Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, September 29, 2013

KPDNKK 'NAIK MINYAK' ARAH SKMM BURU BLOGGER DAN FACEBOOKER SEBARKAN HARGA 'MINYAK NAIK....!!!


SKMM telah diminta oleh KPDNKK untuk menyiasat dan menangkap serta mendakwa Blogger serta Facebooker yang telah bikin havoc satu dunia dengan berita kononnya Kerajaan Malaysia telah menaikkan harga petrol RON95 sebanyak RM0.10 menjadi RM2.20 dua hari sudah.

Berita tersebut telah mencetuskan fenomena panic buying, menyebabkan kebanyakan pemilik kenderaan berpusu-pusu ke stesen-stesen minyak seolah-olah dengan sekali isi mereka tidak perlu lagi mengisi minyak untuk suatu tempoh yang amat panjang atau sekurang-kurangnya sehingga harga turun semula.

Seronok dengan penyebaran berita palsu tersebut, para penyokong Pakatan Rakyat mengambil kesempatan untuk memomok-momokkan Kerajaan UMNO-BN kononnya tidak prihatin dan mengambil kesempatan daripada kemenangan pada PRU13 lalu untuk menekan rakyat marhein.

Hakikatnya, berita tersebut tidak benar dan tidak berlaku sebarang peningkatan harga atau pengurangan subsidi sepertimana yang disebarkan oleh pecacai Pakatan Rakyat.


Penyebaran berita palsu yang mencetus kepada panic buying, sebenarnya boleh menyebabkan kemusnahan besar kepada kestabilan ekonomi dan kewangan negara. Apatah lagi panic buying melibatkan komoditi asasi seperti bahan bakar. 

Baca lagi di sini

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.