Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, September 6, 2013

Ops Cantas: Bang-bang-bang senang tembak mati saja… bayangan The J-Star

Rencana tentang ‘Ops cantas khas‘ hari ini dialam The J-Star.

Si Gunting dalam Lipatan memetik anak Chua Soi Lek sebagai berkata beliau berharap “the special nationwide crackdown on crime, would not be a mere shot-term measure to reduce the crime index”.

Ejaan yang betul ialah “short-term measure” (langkah jangka pendek untuk menurunkan kadar jenayah).

Namun suratkhabar milik MCA batu api itu sengaja mengeja perkataan itu sebagai “shot” umpama hasutan yang pernah dibuatnya tidak lama dahulu mengenai “murder victims [shot by police]“.

Disampaikan The J-Star bahawa Ops Cantas Khas adalah “shot-term measure” (langkah tembak mati). Kedua-dua edisi cetak m/s 20 dan versi dalam talian akhbar tersebut memuatkan kesilapan ejaan “shot” ini.


Tee Yong- Short and long-term solutions needed to reduce crime - Nation

Baca selanjutnya : di sini

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.