Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, September 17, 2013

Mari lihat kucing terbesar dunia ‘Liger’


Dengan nama seperti Hercules, anda tahu dia adalah besar.

Dengan berat 922 pound, ia adalah kucing terbesar di dunia, menurut 2014 Guinness Book of World Records.

Hercules adalah Liger – keturunan hibrid singa jantan dan harimau betina – yang tinggal di Myrtle Beach Safari santuari hidupan liar di South Carolina. 

Sebesar 131 inci panjang dan 49 inci tinggi di bahu.


Hercules Liger
Ligers, tidak wujud di dalam hutan, boleh meningkat kepada dua kali ganda saiz ibu bapa mereka dan berat kira-kira seratus kali lebih daripada kucing rumah purata.


Sumber

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.