Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, September 28, 2013

Pecah rahsia memalukan - Lim Kit Siang cuma pemandu MP DAP dan bukannya pengasas DAP?


DAP perguna masyarakat India untuk kepentingan tertentu

Masyarakat India perlu sedar DAP tidak pernah bersungguh-sungguh membela nasib kaum itu sebaliknya hanya mempergunakan mereka untuk kepentingan tertentu.

Presiden Pertubuhan Kebajikan Masyarakat dan Perpaduan Rakyat Malaysia (Perkemas), N. Gobalakrishnan berkata, DAP juga tidak pernah menghargai sumbangan masyarakat India terhadap parti itu meskipun kaum tersebut selama ini banyak menyokong dan membantu parti berkenaan.

"Seperti dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) lalu, perwakilan India yang boleh mengundi tidak dijemput. Pemimpin DAP khususnya Setiausaha Agung, Lim Guan Eng hanya jemput ketika beliau mahu sahaja, kalau tidak mahu, tidak dijemput.


"Ini tidak betul. Guan Eng sepatutnya memberi penghargaan tinggi kepada perwakilan kaum India yang telah banyak membantu parti itu. Mereka tidak sepatutnya dipinggir serta diabaikan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sebelum ini, Gobalakrishnan pernah mendesak Guan Eng memohon maaf kepada masyarakat India ekoran tindakannya mengetepikan lebih 700 perwakilan DAP yang majoritinya berketurunan India daripada mengundi dalam pemilihan CEC parti itu Disember tahun lalu.

Dalam pada itu, Gobalakrishnan secara sinis mengingatkan Guan Eng, DAP bukan parti yang ditubuh atau diasas bapanya, Lim Kit Siang.

Katanya, pengasas parti itu ialah Devan Nair manakala Kit Siang hanya pembantu yang kadang-kala menjadi pemandu kepada bekas Ahli Parlimen DAP berkenaan."Kit Siang bukan pengasas DAP, jadi Guan Eng tidak boleh sewenang-wenangnya melakukan sesuatu demi kepentingan peribadi beliau. Baca di sini!

"Parti ini bukan bapa beliau yang tubuhkan," katanya.

Selanjutnya sila baca tulisan saya sebelum ini ( Begitu hina kaum India di kacamata DAP )!!!  dan di sini ( Devan_Nair)No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.