Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, September 27, 2013

Kronisme & Nepotisme PR.


Siapa sebenarnya kronisme atau nepotisme?.. Ketika Tun Mahathir pegang UMNO dia tak beri anak dia bertanding di peringkat Parlimen maupun DUN, malah Mukhriz menjadi MP hanya selepas Tun M meletak jawatan PM.

Semasa Pak Lah menjadi PM, hanya menantu sahaja bertanding manakala anak-anak beliau tidak terlibat dalam politik.

Begitu juga Dato Seri Najib menjadi PM selepas Tun Raza telah tiada.

Cuba kaji semula apakah motif utama penubuhan PAS dan PKR dahulu? Dan siapa sebenarnya DAP?


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.