Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, March 1, 2016

Antara Pemimpin Diktator dan Kejam
Ini Kisah 1998.. Zahid Hamidi yang lantang mengkritik Tun Mahathir kerana nepotisme dan kronisma dalam ucapan di persidangan UMNO. Beliau didesak meletakkan jawatan sebagai ketua pemuda dan di tahan dibawah ISA.

Lihat betapa kejamnya Tun Mahathir ketika itu, sesiapa mengkritik beliau pasti ISA lah jawapannya tak kiralah dari kalangan Parti pembangkang ataupun Parti UMNO sendiri.

Zahid Hamidi akhirnya meletakkan jawatan apabila sudah tidak sehaluan dengan Presiden UMNO, Tun Mahathir tetapi tidak lah buat road tour menghentam Mahathir.

Berbeza zaman Najib, ISA di hapuskan, beri peluang kepada rakyat bebas bersuara tidak kira dikalangan Parti Pembangkang atau Pemerintah.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.