Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, March 17, 2016

Standard & Poor’s menurunkan prospek Hong Kong dan China daripada stabil kepada negatif – salah Najib & 1MDB?Minggu lepas, Agensi Penarafan Standard & Poor’s Corp menurunkan prospek Hong Kong dan China daripada stabil kepada negatif. Yang ini DAP, Pakatun dan Protun nak salahkan siapa? Najib dan 1MDB juga?

Moody Standard & Poor’s Corp seperti yang dipaparkan Kamaluddin Blogs adalah agensi penilaian yang menyemak semula penarafan Malaysia daripada positif kepada stabil pada bulan Januari – menyebabkan sekumpulan pemimpin DAP, Pakatun dan Protun (pakar ekonomi media sosial) menuduh ini salah Najib, GST, 1MDB, dan sebagainya.

Mereka senyap menikus buat tak nampak tinjauan mengatakan faktor global keadaan pasaran dan harga komoditi yang merupakan faktor dorongan utama untuk semakan baru-baru ini.

Sebenarnya, selain daripada Hong Kong dan China, Standard & Poor’s Corp telah menurunkan penarafan pelbagai negara sejak 3 bulan lepas – Poland, Rusia, Kazakhstan, Sepanyol, Georgia, Croatia,, Saudi, Oman, Bahrain (diturunkan kepada junk!), Brazil, Costa Rica, Azerbaijan dan mempunyai banyak orang lain semua diturunkan.


China downgraded.No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.