Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, March 7, 2016

Tertipu Atau Memperbodohkan Diri Kerana Tidak Tahu Protol Kedudukan Gara-Gara Terdesak Nak Malukan Najib
Seorang pensyarah agama di sebuah universiti memuat naik gambar PM dan DYMM Sultan Johor di laman facebooknya. 

Gambar yang dimuatnaiknya menggambarkan seolah2 PM tidak dihiraukan oleh Sultan Johor.

Pengikut2nya bersorak sorai gembira kononnya Johor tidak mengalu2kan PM. Menyedihkan apabila pensyarah agama bersikap seperti macai yang menyebar persepsi. 

Bila kantoi dengan pelbagai gambar lain PM yang mesra bersama Sultan pada majlis yang sama macainya pula pertikai kenapa kedudukan PM dan Sultan jauh seolah2 macam tak mau kawan. (Rujuk gambar).

Wahai cai...itulah namanya protokol di majlis rasmi. Kedudukan akan dijauhkan meskipun Sultan dan Sultanah. Takkan nak kata Sultan gado dgn Sultanah? Gila ka?No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.