Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, March 2, 2016

TH Nafi Beri Jaminan Pada TH Heavy Engineering

KENYATAAN MEDIA

TABUNG HAJI NAFI BERI JAMINAN KORPORAT KEPADA THHE

KUALA LUMPUR, 25 Februari 2016 – Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini ingin menafikan tuduhan memberi jaminan korporat (corporate guarantee) kepada syarikat bersekutunya TH Heavy Engineering Berhad (THHE). 

Oleh itu, TH sekali lagi ingin menyeru orang ramai agar tidak mudah percaya dengan tuduhan-tuduhan berdasarkan kepada dokumen yang dipaparkan di laman sosial.  Tuduhan bahawa pelaburan TH di dalam THHE akan mengalami kerugian sebanyak RM1.4 bilion juga adalah tidak berasas.

Sebagai pemegang saham yang terbesar dalam THHE  yang bergiat dalam industri minyak dan gas, TH amat memahami pelbagai cabaran yang dihadapi oleh industri tersebut. 

Bahagian Hal Ehwal Awam Dan Komunikasi Korporat
LEMBAGA TABUNG HAJI

-Tamat-

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.