Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, March 21, 2016

Banglo Terlajak Murah, Lim Guan Eng Meracau Seperti Hilang Akal!


guan eng


(FB Jabdin JJ) Apabila Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan baru hari ini 20 Mac 2016
i. Dia tidak tahu harga pasaran Banglo yang dibelinya ( Berita FMT)- Wal hal beliau adalah Exco Hal Ehwal Tanah.
ii. Harga Banglonya adalah berdasarkan penilaian 2012
iii. Dia mengajak wartawan melawat ke rumahnya – wal hal bukan isu pokok.

Jelaslah Lim Guan Eng sedang sakit kepala. Dia berseorangan berfikir. Selepas isu rumahnya dibangkitkan 17 Mac lalu cepat -cepat LGE pada 18 Mac membuat kenyataan media ‘willing buyer willing seller’. Ia pengakuan yang menjerat. Bertambah binggungnya LGE bila pada tarikh sama kenyataan media SPRM kata akan siasat kes, kerana kes baru yang berbeza dengan 2009. Sekali lagi dia meracau mencabar SPRM agar segera menyiasat dirinya.
Cabaran LGE yang kelihatan dungu tidak bersempadan ialah pada 20 Mac 2016 apabila mencabar YB Shahbuddin bersemuka dengannya di Komtar. Ajak sambil minum kopi sorang-sorang. Dalam kes SPRM pun masih sempat hendak tunjuk gaya‪#‎kawtim‬.

Sepatutnya LGE
Pada 21 Mac 2016 ( Esok) menjawab di Parlimen ( mencelah) & mencabar YB Shahbuddin dalam dewan. Kerana isu ini bermula dari Dewan Rakyat. Atau menunggu SPRM memanggilnya ketika siasatan.
Lebih banyak Lim Guan Eng berbunyi lebih nampak kartunnya. Rehat dululah lah tokong Lim Guan Eng.
Bagaimana seorang Ketua Menteri yang juga Exco Hal Ehwal Tanah tidak tahu nilai pasaran rumahnya bernilai RM 4.27 juta berdasarkan surat LHDN bertarikh 27/ 8/2015?


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.