Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, July 28, 2015

PM Najib Umumkan Rombakan Kabinet : Muhyiddin Yassin digantikan dengan Zahid Hamidi sebagai TPM

Tuesday, July 28, 2015

PM Najib UMUM Rombakan Kabinet : Muhyiddin Yassin digantikan dengan Zahid sebagai TPM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengumumkan perlantikan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai timbalannya, menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pengumuman dibuat di pejabatnya di Putrajaya tengahari ini.

Dalam ucapannya , Najib menegaskan beliau mengamalkan sikap terbuka dalam menerima kritikan. Namun sebagai anggota kabinet, perbedaan pendapat bukanlah cara terbaik dibuat di forum terbuka.

"Ia juga bertentangan dengan konsep tanggungjawab bersama," katanya, mengulas keputusan untuk menggugurkan Muhyiddin.

Berikut adalah muka-muka baru antara  yang diumumkan Najib:

Wan Junaidi – Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar
Reezal Merican – Timbalan Menteri Luar
Shabery Cheek – Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani

LIPUTAN LANGSUNG

2:00 petang

Senarai menteri-menteri yang terlibat dalam rombakan kabinet yang diumumkan sebentar tadi yang berkuatkuasa 29 Julai 2015

Perdana Menteri - Dato' Sri Najib Razak

Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Dalam Negeri - Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi

Menteri Luar Bandar - Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

Menteri MITI - Datuk Seri Mustapa Mohamed
Timbalan Menteri MITI - Datuk Ahmad Maslan

Menteri Pertanian & Industi - Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri - Datuk Azalina Othman Said

Menteri Pendidikan - Datuk Seri Mahdzir Khalid

Menteri KPDNKK - Datuk Hamzah Zainuddin

Menteri Sumber Asli & Alam Sekitar - Datuk Dr Wan Junaidi Wan Othman

Menteri Kerja Raya - Datuk Seri Fadillah Yusof

Menteri Pengajian Tinggi - Datuk Seri Idris Jusoh

Menteri Luar - Datuk Seri Anifah Aman

Timbalan Menteri Luar - Datuk Reezal Merican Naina Merican

Menteri Pengangkutan - Datuk Seri Liow Tiong Lai

Menteri Kesihatan - Datuk Seri S Subramaniam

Menteri Komunikasi & Multimedia - Dato' Seri Mohd Salleh Keruak

1 comment :

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH dengan KEBERANIAN YAB PM, DS Mohd. Najib Tun Razak kita! Rejim-rejim Barat/Zionis pun TAK akan bersabar dengan puak PENGKHIANAT-DALAMAN yg. sanggup bekerjasama dgn. pihak MUSUH utk. sewenangnya mahu MENUMBANGKAN YAB PM serta KERAJAAN dgn. pelbagai strategi SABOTAJ dan TERORISMA!

Sebab itu BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu mesti BERSATU, utk. MENENTANG habis-habisan puak PENDATANG TERORIS-TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - yg. begitu galak tak habis-habis nak MENJATUHkan ISLAM; NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang berzaman kita ini; DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita sbg. PENJAGA Islam dan kaum Bumiputera, HAK dan IDENTITI Bumiputera Islam/Melayu kita, IMDB/MARA/UMNO dll., YAB PM Islam/Melayu, DS Mohd. Najib Tun Razak kita serta isteri, DS Rosmah Mansor; dan LEGASI-amat-GEMILANG Ayahanda YAB PM, iaitu BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN BUMIPUTERA-no-1, Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita!!

IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA, UMNO dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu memang mahu di JAHANAMkan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu dari si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO ini yang termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, iaitu si KULI/EJEN-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, yang memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara - lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

Sebab itu kita mesti SELAMATkan PULAU PISANG kita yg. sungguh INDAH dan BESAR di JOHOR itu; dari diJAJAH sewenangnya SingaPORK-KEPARAT spt. Batu Puteh! Maka MENTERI PERTAHANAN, tolonglah CELIK dan TEGAS serta CEKAP sikit dlm. MEMPERTAHANkan KEDAULATAN NEGARA ISLAM kita ini!

Nek Tempoyak.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.