Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, July 29, 2015

Selepas Serang Kerajaan Kini DAP Mula Serang Kawasan Kelabu di Johor!!!Rajin betul bakal PM bukan Melayu pertama Malaysia ini!!!

Bersungguh2 betul nampaknya DAP nak tawan Malaysia!!! Kedai makan pun jadi??? Pandai betul mereka mendekati pengundi2 Cina sebagaimana mereka masuk ke dalam masjid demi untuk memenangi hati pengundi2 Melayu.

Dalam pada UMNO sedang bercakaran sesama sendiri kerana gara2 ingatkan Malaysia sudah aman apabila DSAI dipenjarakan atas kesalahan meliwat bekas pembantunya, rupa2nya DAP pula semakin ghairah mengatur strategi.

Dengan congakkan mereka UMNO sedang perbecah-belah....

Isu2 yang mereka digembar-gemburkan kenaikan petrol, isu GST, isu 1MDB, rasuah MARA, Felda, isu kenaikan harga barang dll dan dengan bantuan asing telah berjaya mereka tonjolkan bahawa kerajaan telah gagal mentadbir negara dengan baik.

PAS yang sudah "di dinosorkan".

Undi Melayu/Bumiputera akan berpecah...

Undi Cina/India 20-30% akan jadi kuasa penentu....

Parti Harapan Baru yang lebih liberal akan dapat menggantikan PAS dan disenangi oleh bukan Melayu.

Kalau ikut congakkan ni......

Alamatnya, semua kawasan majoriti Melayu 50/60 % pun akan menjadi kawasan "kelabu" dan bakal menjadi "kubur" Melayu.

Adakah benar pengundi2 Melayu akan mengambil tindakan bak kata pepatah, "marahkan nyamuk, kelambu dibakar", hanya pemimpin2 UMNO dengan PAS dan sokongan Sabah dan Sarawak sahaja yang boleh berbuat sesuatu.

Apapun semoga, Projek Singapura 2 tidak akan berlaku!!!

Kepada pemimpin2 Melayu/Bumiputera ayuh bangkit!!! Buang yang keruh dan ambil yang jernih. Bersatulah!!! Cr

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.