Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, July 29, 2015

Tidak pernah saya bayang akan jadi TPM - Zahid Hamidi
Tahniah Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi diumum sebagai timbalan perdana menteri baharuPUTRAJAYA: Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang baru dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri hari ini berkata pelantikan beliau dalam memegang jawatan kedua tertinggi kerajaan adalah sebuah kitaran politik yang tidak pernah beliau bayangkan.

"Ini adalah kitaran politik yang tidak pernah saya harapkan. Saya terima sebagai satu takdir dan qada dan qadar", katanya selepas diumumkan sebagai pengganti kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Mengulas lanjut, pelantikan beliau selaku TPM ujar Zahid ia adalah satu keputusan berat yang dibuat oleh Datuk Seri Najib Razak.

"Saya dapat memahami keputusan (Datuk Seri) Najib, adalah keputusan yang berat, namun, kebersamaan antara beliau dan saya seperti mengembalikan sejarah saya dilantik sebagai setiausaha politik beliau", katanya.

Pertama kali memberikan sidang media sebagai Timbalan Perdana Menteri, jelas Zahid situasi ini disifatkan sebagai satu tanggungjawab besar yang perlu digalas beliau.

"Pelantikan ini adalah satu pikulan tanggungjawab yang tidak dapat saya jelaskan", ujarnya.

Zahid dalam pada itu turut nerterima kasih kepada Yang Di-Pertuan Agong (YDPA) dan Najib atas kepercayaan yang telah diberikan kepada beliau. cr

1 comment :

Anonymous said...

JAHATnya - PENIPU betul puak PENDATANG KAPIRDAJAL TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1 ni!

Rejim-rejim Barat/Zionis pun TAK akan bersabar dengan puak PENGKHIANAT-DALAMAN yg. sanggup bekerjasama dgn. pihak MUSUH utk. sewenangnya mahu MENUMBANGKAN PM serta KERAJAAN dgn. pelbagai strategi SABOTAJ dan TERORISMA!

Rejim-rejim Barat pun akan MENUTUP dan MENAHAN tanpa bicara, mana-mana puak yg. disyaki atau dituduh TERORIS yg. menyebarkan maklumat PALSU terutamanya utk. MENIPU rakyat dg, tujuan mencetuskan HURU-HARA dan MENGGULINGkan K'jaan!

Kat Malaysia ni aja, terlalu berLEMBUT sangat!

Tengok undg-undg PERLEMBAGAAN 125 yg. dibangkitkan puak PENDATANG KAPIRDAJAL TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI sebenaqnya adalah berkaitan HAKIM Mahkamah Persekutuan; bukan AG!

Perkara 125. Tempoh jawatan dan saraan hakim Mahkamah Persekutuan.

3) Jika Perdana Menteri, atau Ketua Hakim Negara selepas berunding dengan Perdana Menteri, membuat representasi kepada Yang di-Pertuan Agong dengan menyatakan bahawa seseorang hakim Mahkamah Persekutuan patut dipecat atas alasan apa-apa pelanggaran mana-mana peruntukan kod etika yang ditetapkan di bawah Fasal (3A) atau atas alasan tidak berdaya, oleh sebab kelemahan tubuh atau akal atau apa-apa sebab lain, untuk menunaikan fungsi jawatannya dengan sepatutnya, maka Yang di-Pertuan Agong hendaklah melantik suatu tribunal mengikut Fasal (4) dan merujukkan representasi itu kepadanya; dan boleh atas syor tribunal itu memecat hakim itu daripada jawatan.

Dan lihat di mana DYMM YDPA kita adalah sebagai KETUA NEGARA mengikut undg-undg PERLEMBAGAAN
:
Perkara 32. Ketua Utama Negara bagi Persekutuan, dan Isterinya.

(1) Maka hendaklah ada seorang Ketua Utama Negara bagi Persekutuan, digelar Yang di-Pertuan Agong, yang hendaklah diberi keutamaan daripada segala orang di dalam Persekutuan dan yang tidak boleh dikenakan apa-apa jua pun prosiding di dalam mana-mana mahkamah kecuali di dalam Mahkamah Khas yang ditubuhkan di bawah Bahagian XV.

Maka DYMM YDPA kita sebagai KETUA NEGARA ada KUASA MUTLAK untuk MEMECAT AG ini - lihat di:

Perkara 145. Peguam Negara. (5) Tertakluk kepada Fasal (6), Peguam Negara hendaklah memegang jawatan selama diperkenankan oleh Yang di-Pertuan Agong dan boleh pada bila-bila masa meletakkan jawatannya dan, melainkan jika dia ialah anggota Jemaah Menteri, hendaklah menerima apa-apa saraan yang ditentukan oleh Yang di-Pertuan Agong.

Nek Tempoyak.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.