Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, October 14, 2013

Apa Sudah Jadi Ni “Dato Rauf & The Gang” – Itu pun tak boleh nk Fikir Ker- Nak jahanamkan UMNO Ker


Undang Undang tentang DOs and DON’Ts  orang berstatus MUFLIS dah lama aku tahu dan aku rasa kebanyakan orang yang muflis pun dah tahu.Sebab memang menjadi tanggung jawap kita yang berstatus muflis mengetahui apakah HAK kita dan apakah yang BOLEH dan TIDAK BOLEH kita lakukan.
Sebab itu ditubuhkan Jabatan Insolvensi (dulu Amanah Raya) untuk mengurus kehidupan mereka yang berstatus muflis supaya mereka boleh meneruskan kehidupan biasa mereka dalam perimeter Akta 360 Akta Kebankrapan 1967.

Apa yang aku pertikaikan adalah cara Umno (Baca Rauf dan Jawatankuasa Pemilihan Umno 2013) yang begitu GHAIRAH mengumumkan tentang penolakan ramai ramai calun dan perwakilan Umno 2013 disebabkan status muflis mereka secara terbuka dalam sidang akhbar,seolah olah MUFLIS ini satu fenomena baru yang sebelum ini tidak wujud dalam Umno.Sedangkan berpuluh puluh tahun sebelum ini ribuan “perwakilan muflis”  telah mengundi melantik pemimpin Umno dalam pemilihan demi pemilihan yang lalu tanpa masaalah. Selanjutnya di sini dan di sini
 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.