Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, October 19, 2013

ALLAH HU AKBAR!!! TOLONG JANGAN JADI HIPOKRIT LA ORANG PAS - BILA KALIMAH ALLAH DISAMAKAN DENGAN BABI PANGGANG!!!

 
Sekarang ini di merata-rata Facebook puak-puak yang berkepiah putih dan berjanggut sejemput selain berbungkus kepala, sedang melemparkan kemarahan kepada seorang seorang MURTADIN yang cukup terkenal dan tinggal di Sweden, yang asalnya berbangsa Melayu dan beragama Islam, tetapi kerana kecewa dengan cinta, akhirnya menjadi seorang Yahudi dan sekarang ini giat mempromosikan agama Yahudi selain memburuk-burukkan agama Islam di Facebook.
 
MURTADIN tersebut bernama Adlin Abdul Jalil tetapi lebih terkenal dengan nama gelarnya, Makcik Hajjah Siti Al-Wuzara atau singkatannya (MHSAW - yang merujuk kepada Muhammad s.a.w).
Ini gambar terbaru yang sedang diedarkan oleh puak-puak berkenaan. Marah pulak mereka apabila si Murtadin tersebut meletakkan kalimah ALLAH pada seekor babi panggang.
 
Pada babi panggang tersebut tertera ayat yang ditulis dalam tulisan Jawi yang berbunyi, ALLAH MAHA BABI!
(Semoga kita semua dijauhkan daripada beriman kepada tulisan berkenaan biarpun sedetik dan sezarah).
 
Hairan juga, boleh pulak puak-puak PAS marah dengan tulisan berkenaan. Bukankah mereka amat menyokong kalimah ALLAH itu boleh dikongsi dengan sesiapa sahaja, hatta oleh golongan MURTADIN sekalipun seperti Adlin Abdul Jalil? Mengapa pula nak marah?
Apa bezanya antara Adlin Abdul Jalil dengan Lim Guan Eng yang mempercayai ALLAH itu merupakan pembahagian antara TUHAN BAPAK, TUHAN ANAK dan RUH KUDUS yang tidak saling mengatasi antara satu sama lain dalam konsep kepercayaan Trinity yang dianjurkan oleh Saul atau Paul, seorang Yahudi yang cuba mendapatkan tempat dan kemegahan daripada Maharaja Rom, berbanding ajaran asal Nabi Isa a.s yang mempertuhankan Allah Taala tanpa sekutu bagi-Nya?
 
Kalau mereka amat  menyokong pendapat mengatakan bahawa KALIMAH ALLAH bebas disebut oleh sesiapa pun, hatta oleh golongan MURTADIN sekalipun, mereka tidak perlu marah kepada tulisan laknat Adlin Abdul Jalil.
 


1 comment :

Anonymous said...

Satu artikel yang tidak ikhlas dan bertujuan yg tidak baik semata-mata kepentingan politik.

Semoga Allah melaknat tuan dengan laknat yang besar.

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.