Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, October 17, 2013

PAS TAK CUKUP TARBIAH CHUA JUI MENG KE??

 
HAIRAN apabila ada yang tidak betul pasal orang Melayu terus puak pakatan menuding jari ke arah UMNO. Konon PAS bukanlah sebuah parti Melayu dan Islam. Apabila ada yang menimbulkan kekhilafan dikalangan parti komponen dalam BN terus juga tuding jari kepada UMNO.

 

Tetapi jika ada dalam kalangan pemimpin dalam pakatan haram masih nak salahkan UMNO? Nak cakap Jui Meng ni dulu pernah 'bertahaluf siyasi' dengan UMNO maka didikan agama tidak diberikan kepada Cina kiasu ini?
Apa yang PAS buat selama 10tahun ini? Tak cukup pendedahan agamakah yang PAS lakukan terhadap Cina-cina dalam PKR dan DAP sehingga mereka berani mempertikaikan surah-surah dan menggunakan kalimah Allah demi kepentingan politik mereka?

Apa kata pemimpin PAS yang kononnya berjuang untuk Islam tetapi sanggup membisu apabila rakan pakatan mereka mempermainkan agama Islam????
Baca seterusnya : Di sini
 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.