Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, October 21, 2013

Gereja buat dihalalkan tapi bila Umno buat dikecam

voterRegistration
 
Ahli Parlimen Serdang Ong Kian Ming menyindir “tahniah 1malaysia” terhadap daya usaha bersama Umno dan Perkasa yang diberitakan bercadang untuk bekerjasama dalam mendaftarkan lebih ramai pengundi Melayu.
Pandangan @imokman ditweet oleh pasangan DAP SuperCyber Bully-nya @hannahyeoh.
Sebenarnya DAP dan pihak gereja sendiri sudah banyak bekerjasama dalam program-program mendaftarkan pemilih baru juga.
Contohnya Rajiv Rishyakaran, seorang bekas Pembantu Khas Hannah Yeoh, pernah menjalankan pendaftaran pengundi di Gereja City Harvest.
Rajiv ialah Adun Bukit Gasing, Petaling Jaya Selatan masakini.
 Twitter rajiv4malaysiaBack in City Harvest Church

Adakah Umno dianggap sebuah parti politik “rasis” kerana mahu mengadakan program bersama dengan Perkasa?
 
Jika begitu, bolehkan kita menganggap DAP sebuah parti politik penipu dan pelampau kerana telah mengadakan program bersama dengan gereja yang penuh skandal yang mana pemimpin-pemimpinnya diheret ke mahkamah atas tuduhan salah laku jenayah?
It looks like Hannah Yeoh on stage during Subang Jaya City Harvest Church building launch
Hannah Yeoh di atas pentas Gereja City Harvest di Subang Jaya

Baca seterusnya :Helen Ang
 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.