Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, October 21, 2013

KURANG AJAR !!! MAKIN MELAMPAU PUAK2 CINABENG NI!!! LIM KIT SIANG SINDIR LIRIK LAGU NEGERI GUNA KALIMAH ALLAH ??? APA CERITA NI ???

 
Bapak 'racist' yang cukup terkenal sejak peristiwa tahun 1969 terus saja meluahkan rasa ketidak puasan hati dengan isu penggunaan kalimah Allah yang diputuskan oLeh hakim baru-baru ini.Bukankah itu dinamakan menghina keputusan mahkamah?
Dengar cerita kalau senyum sinis dalam mahkamah dengan keputusan hakim pun boleh kena RM300,000.khabarnya lah kann? Apa pun Lim Kit Siang pulak cuba nak jadi pakar bahasa Melayu dengan mengaitkan penggunaan kalimah Allah dalam lirik lagu negeri di Malaysia.
Ini lah yang penulis maksudkan,duduk Tanah Melayu berpuluh tahun.Dah masuk era senja..nak mampus dah pun,tapi masih tak 'faham' bahasa Melayu.Dalam lagu negeri memang ada lirik2 yang mendoakan supaya Allah mensejahterakan negeri dan Sultan.
Penulis tertanya-tanya adakah Kit Siang tak tahu Sultan tu beragama Islam dan tuhan bagi Sultan ialah Allah iaitu kata nama khas bagi tuhan orang Islam.Jadi tang mana silapnya ?
Negeri-negeri yang guna perkataan Allah dalam lirik juga adalah negeri Islam,majoriti orang melayu Islam duduk di negeri itu.Apa yang nak dipersoalkan lagi.
 
Baca Info di badut Rakyat
 
 


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.