Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, October 29, 2013

NUAR ALLERGIC DENGAN GST


Heran...kenapa Nuar allergic sangat dengan GST sampai nak lawan habis-habisan keputusan kerajaan melaksanakan GST tersebut? Nuar bila dah kata lawan habis-habisan, pastinya akan mengajak rakyat menyusahkan diri dengan berguling atas jalanraya, itulah modal paling bijak yang mampu Nuar tawarkan kepada para penyokong kebodohannya.
Walhal, pada pembentangan baget pada tahun 1992 ketika dia menjadi Menteri Kewangan, dia dahpun bercakap tentang melaksanakan GST.
 
Apapun diharap Nuar akan faham bahawa GST tu bermaksud Goods and Services Tax yang diperkenalkan oleh kerajaan agar sistem percukaian negara lebih baik dan tersusun yang bukannya bermaksud mendera rakyat dan juga tidak bermaksud untuk membawa makna Gay Sudah Tua. Maka janganlah jadi batu api yang bakal menyusahkan ramai orang.

Baca berikutnya : di sini

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.