Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, March 16, 2015

ANTARA FAKTOR DAP BERIA-IA MARAHKAN 1MDB ADALAH ISU TANAH DI AIR ITAM, PULAU PINANG YANG CUBA DIREBUT KRONI DAP!

Monday, 16 March 2015

ANTARA FAKTOR DAP BERIA-IA MARAHKAN 1MDB ADALAH ISU TANAH DI AIR ITAM, PULAU PINANG YANG CUBA DIREBUT KRONI DAP!

“If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed” — Adolf Hitler.

Sudah menjadi sifat DAP / PKR untuk menjatuhkan kerajaan dan mana-mana organisasi kerajaan tetapi mereka benar-benar melontar sepenuh usaha untuk menjatuhkan 1MDB kini. Tidak menghairankan The Star juga turut masuk campur fitnah dengan memetik dan parafrasa kononnya dari "sumber yang mempunyai pengetahuan langsung".

Ada sebab tambahan untuk pembangkang mahu menjatuhkan 1MDB dan ia tiada kaitan dengan kebimbangan tentang mata wang kita, hutang atau rasuah. Ini kerana 1MDB merupakan ancaman kepada DAP. Bagaimana begitu? Kerana 1MDB merancang untuk memberi impak yang besar di Pulau Pinang dalam pembangunan hartanah termasuk melakukan apa yang DAP tidak lakukan: 10,000 RUMAH MAMPU MILIK. Ia akan menjadi pukulan hebat berganda bagi DAP.

"Tanah yang kami [1MDB] perolehi di Pulau Pinang terletak di pusat bandar Air Itam, lokasi yang menjadi rebutan selepas kawasan di mana harga hartanah menghadapi peningkatan yang ketara dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Tambahan pula, saiz tanah yang memenuhi syarat-syarat kami dan akan membolehkan kami untuk membina hampir 10,000 rumah mampu milik, dengan baki tanah - yang akan menjadi saiz yang besar -. yang digunakan untuk tujuan pembangunan yang lain yang kita harapkan untuk menjana nilai yang signifikan."

"Sebagai sebuah entiti milik kerajaan, menjana keuntungan maksimum bukanlah matlamat tunggal apabila kita melaksanakan projek-projek, dan keputusan pelaburan kami dibuat dengan tujuan untuk memacu pertumbuhan ekonomi tempatan. Berkenaan dengan Pulau Pinang, memandangkan kenaikan dalam harga hartanah di sana baru-baru ini, yang semakin menyekat penduduk tempatan daripada pasaran, kami mengumumkan hasrat kami untuk membina hampir 10,000 rumah mampu milik. Kami percaya bahawa ini akan menjadi pemangkin dalam membantu mengekalkan penduduk tempatan di kawasan itu, serta menyediakan peluang pekerjaan dan peluang perniagaan bagi penduduk tempatan dan industri tempatan. Pada masa yang sama, kami berhasrat untuk menggunakan petak baki tanah untuk tujuan pembangunan yang lain, yang harus membolehkan kita untuk menjana nilai yang signifikan." (Sumber: laman web 1MDB)

Lim Guan Eng mesti sangat gugup. Secara amnya, mana-mana inisiatif kerajaan yang berjaya adalah racun kepada DAP tetapi kejayaan 1MDB di Pulau Pinang umpama pisau yang menghiris dalam dengan beberapa kelainan di sana sini.

Sebab utama untuk posting ini adalah bagi orang-orang biasa seperti anda dan saya untuk mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai isu-isu 1MDB. Lebih khusus ialah untuk kita mempunyai fakta yang cukup untuk membuat kesimpulan bahawa semua tangisan dan drama dari DAP / PKR adalah tidak lebih daripada jenis laungan yang mereka buat tentang Anwar Ibrahim sebagai "Tahanan Politik" dan Sirul Azhar seorang pembunuh upahan untuk Perdana Menteri. Kita sentiasa tahu mereka kuat berbohong walaupun bukti yang jelas berlawanan.

Dari mana saya berada dan berdasarkan pengalaman saya sendiri dalam urus niaga korporat, tiada apa-apa yang luar biasa dengan apa yang 1MDB telah lakukan. Saya tidak mengatakan saya mempunyai semua jawapan kepada semua soalan-soalan tetapi sesetengah soalan dari pembangkang (dan zombie) adalah benar-benar pra-matang, ketinggalan atau yang nyata bodoh.

Dengan pra-matang yang saya maksudkan adalah mereka menuntut untuk maklumat yang akhirnya akan dinyatakan di dalam akaun yang telah diaudit (tahun kewangan berakhir 31 Mac), yang saya maksudkan ketinggalan adalah jawapan / penjelasan yang sudah diketahui dan dengan nyata bodoh yang saya maksudkan, sebagai contoh, soalan terbuka seperti mengapa mesti 1MDB meminjam wang untuk melabur iaitu soalan bangang. (Ini adalah berdasarkan 'pertempuran' biasa saya dengan zombie di wall Facebook kawan dan zombie memang benar-benar memang sesuai dengan label 'zombie' mereka).

Bersambung: https://www.facebook.com/wakeupmalaya/photos/a.577610995686989.1073741829.568824709898951/735594619888625/?type=1

https://www.facebook.com/azmi929/posts/754487418005397

sengal berita

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.