Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, March 15, 2015

Mat Sabu Ada Telor Ke Untuk Lawan Hadi? Atau Hanya Untuk Normah Kulum?

Ketika Multaqa pada bulan Februari, kumpulan ulamak menyerang terbuka tanpa sorok2 akan puak pasma dan anwarinas.

Tanpa segan silu, puak pasma mahu penzina dan pemfitnah serta si badut dropout ITM mat sabu jadi presiden dengan kuat gendang jatuhkan hadi dipalu.

Kini haji hadi pula kata dia kata dia sedia dicabar. Memang kata2 biasa dari mana2 ahli politik.

Namun yang juga menarik adalah ia dikata selepas Haron Din di lantik mursyidul am oleh dewan syura ulamak dan tuan ibrahim siang2 tolak pencalunan untuk presiden dan umum tanding nombor dua tempat mat sabu.

Dengan backing kuat ulamak dan tiada calun ulamak lain yg akan pecsh undi, tuan ibrahim adalah challenger kuat buat mat sabu.

Adakah mat sabu akan stay dan sedia mati tahap timbalan atau teruskan perjuangan pasma untuk jatuhkan hadi.

Kenyataan hadi serupa mencabar mat sabu usah lagi malu alah dan jadi jantan untuk lawan dia. Adakah mat sabu telor untuk lawan hadi atau telornya hanya untuk dikulum normah?

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.