Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, November 7, 2015

TENTERA THAILAND BERI PENGHORMATAN KEPADA HABIB/ULAMA SUNNI

Sejarah selatan Thai kali ke 2, tentera Thai beri penghormatan kepada ulama sunni Yaman,
kali pertama semasa Habib Umar datang Fatani akhir tahun 2013.

Pada 4 Nov 2015 sekali lagi sejarah berulang.

Ulama para habaib hadramauth yang berpegang kepada ajaran salaf ahlus sunnah wal jamaah membawa agama rahmat agama kedamaiaan seperti yang digaris Rasulullah.

Bisa ulama teserlah apabila mereka hanya meyeru ummat kepada Allah dan Rasul semata mata tiada kepentingan yang lain, sehingga mereka boleh menasihati terus tentera thai agar melaku kedamaian sesama manusia, jangan zalim antara satu sama lain.

ALHAMDULILLAH, MASYALLAH....

Sumber : AL FAKIR Muhammad Fazilul Helmi Raidzan

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.