Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, March 12, 2014

#PrayforMH370 : PABILA OTAK UDANG MENJADI PROFESSOR SERBA TAU...


Dalam dunia ni ada macam-macam jenis manusia. Masing-masing nak tunjuk mereka hebat. Kononnya lepas itu mereka akan dipuji kerana mengeluarkan pendapat 'bernas' mereka.  

Manusia memang ada hak untuk bersuara. Tapi jika asal cakap saja bukan nampak mereka itu lebih bijak tetapi nampak sangat kebodohannya. Anehnya, kebodohan itu majoritinya asalnya datang dari puak-puak yang sama. Mungkin ini takdir Tuhan bahawa yang bodoh tapi nak tunjuk pandai semuanya dilonggokkan ke dalam sebuah jemaah.

Rasanya kita tahu jemaah tersebut kan?Ketika rakyat Malaysia berduka kerana bencana, Anwar berpesta hasut manusia


Bila yang tiada ilmu cuba membandingkan sesuatu akhirnya nampak sangat kebodohan mereka 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.