Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, August 20, 2015

2 Individu Memiliki Syarikat RM2 Menguasai 74 GLC Selangor Dan Aset Selangor Berjumlah RM6.3 Billion?Di dalam laman web Darul Ehsan Investment Group (DEIG) Sdn Bhd di sini, meletakkan DEIG sebagai syarikat milik penuh Menteri Besar Incorporated (MBI). Pemegang-pemegang sahamnya terdiri daripada Dato Menteri Besar, Ketua Setiauasah Negeri, Pegawai Kewangan Negeri dan dua nama sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Operasi, Raja Shahreen Raja Othman dan Soffian Affendi Aminuddin.


Semakan yang dilakukan ke atas Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mendapati syarikat berharga RM2 itu hanya dimiliki oleh Raja Shahreen Raja Othman dan Soffian Affendi Aminuddin. Bagaimana dua invividu boleh memiliki syarikat yang menguasai 74 'Government Link Company (GLC) di bawah Kerajaan Selangor yang memiliki aset berjumlah RM6.3 billion? Urus tadbir apakah yang diamalkan oleh Azmin Ali? Inikah yang dikatan ketelusan dan akauntabiliti? SumberNo comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.