Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, August 24, 2015

Yang Paling Vokal Persoal 1MDB Kini Jadi Paling Bisu Berkenaan DEIGRakyat Malaysia penuh dengan hipokrasi.

Mereka tidak jujur dalam pembuat penghakiman.

Amat benar lah apabila Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu mereka menjadi hakim Negara kerana mengetahui dan menyedari mereka memandang dan menghukum sesuatu perkara ikut emosi dan populis.

Itu lah sebab nya seorang yang melakukan doasa besar yang  bersaksi dan berbukti masih lagi di sukai dan di percayai oleh rakyat.

Ketika isu 1MDB menjadi  viral, rakyat Malaysia kesemua nya mahu menjadi hakim dan berlagak pandai dengan soalan soalan yang konon nya memerangkap orang lain sehinggga tidak mampu menjawap , dan bangga mereka lah yang pandia belaka.

Ia tidak sama dengan kes meliwat idola mereka, walau pun petunjuk menuju kearah itu dan video cctv semua menunjukan kecenderongan kepada itu, mereka masih mencari soalan lain untuk menafikan nya.

Namun , pada isu 1MDB , walau pun sudah hampir 2 tahun , ia masih di peringkat soalan dan andaian yang masih tidak kelihatan bukti nya mereka sudah pun mempercayai dan menjatuh kan hukum.

Apa apa jawapan rasmi mereka akan menolak nya mentah mentah kerana sudah pun buat keputusan bersalah atau tidak ikut pendapat terhad mereka.

Kini muncul pula silap mata dan rompakan di siang hari di depan mata orang ramai . Isu terbaru oleh Azmin Ali dan DEIG nya.

Dalam jumlah 30 billion yang jauh lebih besar dari 2.6 billion isu dana  dan juga 7.6 billion yang entah ke mana pergi nya, mereka yang berlagak hebat  yang kuat mengejek ejek dan memperli Datuk Seri Najib sudah hilang tanpa dapat di kesan.

Pakar kewangan dan pakar menyoal isu 1MDB sudah bertukar menjadi dunggu dan bebal.

Pakar FB dan whatsapp yang acap kali menghina 1MDB dan Ds Najib sudah tidak terkata dan menjadi bodoh tahap gaban.

Timbalan Presiden MCA Datuk Wee Ka Siong berkata “ atas nama tranperensi dan pertanggungjawap tiba tiba syarikat RM2 boleh ambil alih harta bernilai 30 billion di bawah Menteri Besar incorporation” .

Bila awak mengata orang lain sepatut nya perhati kan diri sendiri dulu” ujar Wee.

Prinsip universal ini harus di amal kan oleh semua” tambah Datuk Wee.

Betul sangat pendapat Datuk Wee Ka Siong, apabila beliau mempersoal mana pergi nya mereka yang kuat menyalak dan bising apabila 1MDB yang belum bersalah pun dan belum di lihat pun bukti nya sudah di persalah kan, tapi yang ini sahih satu pengalihan harta dan wang rakyat di buat oleh kerajaan Selangor di bawah Azmin Ali tetapi ramai membuta dan membodoh kan diri.

Kenyataan Datuk Wee di tujukan khas kepada mereka yang amat bising berkenaan 1MDB tapi bisu dengan isu DEIG.

Kenyataan Datuk Wee di buat ketika merasmikan AGM Malaysia Xiang Lian Youth Associatian Assembly semalam.

Bukan tidak boleh persoal tindakan kerajaan BN dan Datuk Seri Najib , tetapi biar lah berlaku adil apabila kesalahan lebih besar di lakukan oleh kerajaan pembangkang, hendak lah bersikap sama dengan menghentam dan mempersoal kan nya, itu maksud sebenar Datuk Wee dalam laporan akhbar seperti tajuk di bawah. Baca seterusnya

1MDB critics ‘very quiet’ over Darul Ehsan Investment Group
No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.