Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Tuesday, August 25, 2015

MALUNYA DAP TERHADAP MALAYSIA, BUKAN PERKARA BARU... SELAGI MELAYU MASIH ADA KUASA POLITIK, SELAGI ITULAH MEREKA AKAN MALU!!!


Perlukah pemimpin sebegini  tinggal di Malaysia jika sudah tidak mengaku dirinya warganegara Malaysia?

Sebaliknya mengagungkan warganegara Singapura....Orang macam inilah diantara Talam 2 muka..Admin menyeru baik tukar kerakyatan menjadi warga Singapore.

Lagi suka orang macam ini terus menjadi warga Singapore..
ADUN Pending, Violet Yong dengan penuh bangganya menyatakan dia malu mengaku sebagai rakyat Malaysia ketika berada di luar negara, sebaliknya dengan penuh bangga mengaku sebagai rakyat Singapura.

Kononnya dia berbuat begitu, kerana malu dengan keadaan negara masakini.

Sebenarnya, malu kerana menjadi rakyat Malaysia, bukan berlaku sekarang sahaja apabila melibatkan DAP.


Ketika hanya Lim Kit Siang dan beberapa orang pengikut setianya terkonteng-konteng menjadi Ahli Parlimen pun, mereka sudah lama malu untuk menjadi rakyat Malaysia. Pada zaman Mahathir sebagai Perdana Menteri, Lim Kit Siang cukup malu menjadi rakyat Malaysia dengan mengetuai dan mengepalai usaha memburuk-burukkan negara di negara asing.

Ketika projek Jambatan Pulau Pinang, Projek Lebuhraya Utara Selatan, penghantaran ke angkasa lepas satelit-satelit milik Malaysia, Putrajaya, Cyberjaya, pengambilan syarikat-syarikat asing Sime Darby, Golden Hope Plantation dan sebagainya, semuanya ditentang dan diburuk-burukkan.Tiada yang mereka banggakan tentang Malaysia. Sebaliknya Singapura pula amat membanggakan.

Sebabnya mudah...

Kalau ditanya Violet Yong adakah dia akan berbangga kerana menjadi rakyat Sarawak, jawapan yang diterima, sudah boleh dijangka. Singapura tidak akan membanggakan Violet Yong dan rakan-rakan komradnya yang lain jikalau nama Presiden dan Perdana Menterinya bukan bercirikan Cina.

Begitu juga dengan DAP.

DAP sentiasa menutup mata dan berpura-pura tidak tahu jikalau Pulau Pinang yang diperintah Lim Guan Eng mempunyai terlalu banyak kecacatan dan penyalahgunaan. Contoh terbaik adalah Terowong Dasar Laut Pulau Pinang, mahupun penggunaan khidmat Pengurus Dana di Hong Kong yang sangat akrab dengan Lim Guan Eng.Hampir tidak ada sebarang berita tentang hal-hal tersebut. Malah bagaimana Chen Man Hin berjaya mengumpulkan keuntungan yang besar daripada URUSANNYA DENGAN FGV juga langsung tidak dipertikaikan oleh DAP mahupun komrad-komrad DAP yang lain.

Keadaan pasti berbeza sekiranya urusan tersebut melibatkan Melayu bukan DAP yang pasti akan ditelanjang, dibogelkan dan diberikan pelbagai gelaran dan status.

Menariknya, tiada sebarang reaksi, mahupun caci nista yang diberikan kepada Violet Yong berdasarkan kenyataannya, walaupun DAP yang paling ke hadapan dan paling lantang memberikan label dan caci nista apabila membabitkan isu 'MALAYSIA ATAU MELAYU YANG PERTAMA'. SeterusnyaNo comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.