Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Monday, August 24, 2015

IMDB ULAS LAPORAN DIBUAT KHAIRUDDIN-MATTHIAS DI EROPAH
(AgendaDaily) – 1Malaysia Development Bhd (1MDB) nampaknya tidak goyang dengan langkah dua orang kuat Tun Dr Mahathir, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan Matthias Chang buat laporan pasal 1MDB kepada pihak berkuasa di Switzerland, Peranchis dan United Kingdom.
Dalam satu kenyataan Ahad, 1MDB kata ia sedia membantu mana-mana badan yang sah, termasuk pihak berkuasa Swiss, dalam menjalankan sebarang siasatan.
Bagaimanapun, ini tertakluk kepada nasihat daripada pihak berkuasa Malaysia yang sewajarnya,” katanya.
1MDB mengulas laporan bahawa Pejabat Peguam Negara Switzerland telah membuka siasatan berkaitan dengan syarikat itu.
Ia menyatakan syarikat itu setakat ini belum dihubungi oleh mana-mana pihak berkuasa Swiss tentang perkara itu, dan menegaskan bahawa “kami tetap komited untuk memberikan kerjasama penuh dengan mana-mana pihak berkuasa yang sah yang sedang menyiasat 1MDB”.
Khairuddin dan Matthias telah terbang ke Eropah untuk tujuan berkenaan.

Khairuddin memaklumkan perkara itu menerusi laman Facebooknya Sabtu bahawa laporan itu dibuat berdasarkan dakwaan pengubahan wang haram yang melibatkan syarikat tersebut.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.