Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Friday, August 28, 2015

LUAHAN RASA MP MERSING YB DATUK DR HJ ABD LATIFF HJ AHMAD ~ UNTUK DIKONGSI BERSAMA RAKAN RAKAN..

Image result for DAP dalang bersih 4

Image result for DAP dalang bersih 4


BACA DAN FIKIR2KN

Apabila saya melihat poster2 yang mengajak rakyat berhimpun untuk menjatuhkan PM dan kerajaan, saya ingin berkongsi dengan sahabat2 MT pandangan saya yang saya hantar kepada sebuah Blog NGO empat bulan lalu. Pandangan ini dalam TIGA BAHAGIAN. Jika tidak relevant, boleh di padam.
Maaf panjang sedikit.


BAHAGIAN 1

Kita boleh 'salute' DAP yang mahu pimpinan Negara yang kini di kuasai oleh ORANG MELAYU (UMNO menguasai BN) di TUKAR kepada campuran DAP/PJR/PAS di mana DAP YANG BERKUASA. DAP tahu parti mereka lebih 'advance' dari segi Ilmu, Kepakaran, Kepimpinan dan Networking dalam campuran Pembangkang.

Semasa campuran Pembangkang  memerintah Perak selepas PRU-12 (tahun 2008), rakyat Melayu dapat merasa bahang kuasa DAP. Walaupun MB daripada PAS di bantu 4 EXCO Melayu dari PKR serta PAS, dan memerintah hanya 11 bulan:-

1. Hakmilik Tanah Perumahan kepada orang2 cina di beri pajakan 999 tahun bertentangan peraturan semasa tempoh pajakan 99 tahun.

2. Beribu2 ekar Tanah Pertanian di beri kepada Sekolah2 Cina untuk membuka Ladang Kelapa Sawit bagi Tabung Sekolah2 Cina.

3. Tumpuan di beri bagi memajukan  Bandar Ipoh yang 85% penduduknya terdiri dari orang2 Cina serta pembangunan Kampung2 Baru Cina. 4. Pejabat2 Setiausaha Kerajaan Negeri, Pejabat2 Tanah, Dewan Bandaraya Ipoh, Majlis2 Tempatan di serbu oleh orang2 Cina.

5. Pegawai2 Melayu di BULI oleh Wakil Rakyat DAP, terutama kedua2 orang Nga dan Ngeh.

6. Apa yang orang Melayu boleh buat? Kepimpinan campuran Pembangkang tidak memperdulikan orang Melayu. The leadership culture of Opposition not caring and aspiring towards the Malays.

Untuk orang Melayu di Perak, kepimpinan campuran Pembangkang  yang di terajui oleh MB dari PAS serta  4 Exco Melayu dari PAS/PKR hanya tumpu kepada:-

1. Menukar pimpinan Masjid, Ketua Kampung dan JKKK kepada yang pro-pembangkang.

2. Tutup Dewan Orang Ramai dari di gunakan oleh orang2 UMNO.

3. Tingkatkan bilangan Ceramah2 Umum kepada penduduk Melayu, termasuk di Masjid/Surau yang tertumpu kepada menghentam UMNO.

4. Pimpinan Melayu PAS dan PKR hanya pakar dan berpengalaman dalam bidang 'Memecah belahkan Orang2 Melayu'.

5. Orang2 Melayu di Perak di ketepikan dari arus pembangunan selama 11 bulan di bawah DAP/PKR/PAS.


BAHAGIAN 2

Kita 'Salute' DAP kerana STRATEGI POLITIK mereka telah MENGENA. Mereka menggunakan strategi 'CHARACTER ASSASINATION' menerusi KAEDAH MENYERANG, MEMBURUK, MENGHINA dan MEMBENCI. Sasaran mereka adalah pemimpin UMNO.
   
Bersama2 media online pro-pembangkang, mereka mencipta cerita 'Skandal 1MDB'. Benarkah ada skandal?

Mana bukti Jho Low ambil dana 1MDB sebanyak USD700 juta (RM2.45 billion)? Masuk akal kah RM2.45 billion hilang, manakala kerajaan dan 1MDB berdiam dan berpeluk tubuh? Jika hilang RM2.45 billion tidakkah 1MDB sepatutnya sudah bankrap?

Bila pinjaman tidak di gunakan untuk 'TUJUAN' yang di tetapkan oleh Institusi Kewangan, tidakkah Bank akan RECALL LOANS untuk elak daripada menghadapi NON-PERFORMING LOANS yang tinggi? Sekurang2nya kita tunggu sehingga selesai laporan KETUA AUDIT NEGARA dan PAC baru kita boleh mendapat cerita SEBENARnya.

Mengapa setiap kali gambar Jho Low dipamerkan mesti bersama Paris Hilton? Gambar dengan Paris Hilton yang itu2 juga di mainkan berkali2, tidakkah bertujuan melahirkan 'Rasa Benci' di kalangan rakyat pada Jho Low untuk tujuan mana2 individu atau mana2 institusi yang di kaitkan dengan Jho Low akan di benci?

Tidakkah strategi ini akan memudahkan pembangkang dan online media pembangkang terus membuat tuduhan demi tuduhan yang di REKA untuk menanam kebencian mendalam serta kehilangan kepercayaan dan keyakinan Rakyat pada UMNO?

Inilah yang sedang berlaku. Terdapat kelompok2 masyarakat telah terpengaruh dan masuk JERAT DAP (Malangnya tiada survey berapa peratus kelompok masyarakat yang terjerat dalam perangkap DAP). Apa pun strategy DAP ini amat berkesan. Mereka merancang 'KEHADAPAN'. 

Oleh sebab strategi ini berkesan, selain 1MDB, mereka akan terus MENCIPTA ISU. Mereka akan memainkan propaganda "DEMI RAKYAT KAMI AKAN MEMBONGKAR SKANDAL KERAJAAN YANG BERGELUMANG DENGAN RASUAH' untuk menanamkan rasa benci dan memisahkan RAKYAT DENGAN UMNO sehingga rakyat AKAN LUPA bahawa sekitaran negara yang SELAMAT, STABIL dan SEJAHTERA yang KITA NIKMATI kini adalah dari PERJUANGAN UMNO.


BAHAGIAN 3

Tidak hairan nanti, apabila Rakyat telah terpengaruh dengan propaganda  DAP dan tertanam dalam hati, perasaan dan minda bahawa "Kita di pimpin oleh seorang pemimpin yang Korup", campuran Pembangkang atas nama badan NGO akan mengadakan HIMPUNAN RAKYAT bertemakan "JATUH NAJIB".

Asakkan propaganda HOSNI MUBARAK RASUAH kepada Rakyat Mesir oleh golongan aktivis membawa kepada HIMPUNAN RAKYAT di TAHRIR SQUARE, CAIRO, berakhir dengan TIGA MINGGU kemudian HOSNI MUBARAK meletakkan jawatan. 

Kejatuhan Hosni Mubarak adalah menerusi KUASA RAKYAT atau DEMONSTRASI/PERHIMPUNAN RAKYAT, bukan menerusi PILIHANRAYA. Ia bermula dengan SMS yang di hantar dari seorang gadis berumur 23 tahun. 

Ciri2 Mesir ini sudah ada dalam LANSKAP POLITIK negara yang di bawa oleh pembangkang di terajui DAP yang menggunakan orang Melayu untuk membentuk 'KUASA CINA di MALAYSIA'. Apa yang orang Melayu akan capai?

Kita lihat di sini sebagai pengajaran. Apa yang Rakyat Mesir perolehi dari PERHIMPUNAN Tahrir Square:-

1. Presiden Hosni Mubarak meletak jawatan.
2. Pergolakan politik Mesir tidak berhenti hingga kini. Sudah 2 kerajaan di bentuk.
3. Lahirnya golongan militant.
4. Ekonomi Mesir jatuh teruk.
5. Pengangguran tinggi.
6. Harga barang2 asas melambung tinggi.
7. Kos sara hidup tinggi.
8. Kesejahteraan hidup jatuh.
9. Rasa hormat dunia pada Mesir sudah hilang.

Model kejatuhan Hosni Mubarak juga berlaku di Libya, Iraq, Pakistan, Syria, Philippines, Romania, Indonesia, Nepal dan India. India menerusi pilihanraya.

Atau paling busuk, DAP tunggu sehingga PRU-14 untuk menjatuhkan UMNO.

ORANG MELAYU PERLU SEDAR.

1 comment :

Anonymous said...

Apa yg terkadi d perak pada masa itu adalah keranan MB waktu itu adalah manusia kapir mengaku islam....sampai sekarang manusia anak haramjadah tu masih perasan MB.
Melayu PasPKR haramjadah pula masa tu beria berkbitlatkan Dapogs laknatillah hasil pimpinanMB kapir laknat masa tu...
Babi laknat pinya MB masa itu...
MB akan menjawab nnt d pengadulan mahsyar..
Babi laknat punya xMB

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.