Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, August 20, 2015

PROVOKASI #BERSIH4.0 MENGGANAS DI NEGERI KERAJAAN DAP , TUNGGU NASIB KL NANTI 29 OGOS ! #TOLAKBERSIH4Penyokong BERSIH 4  kini semakin menggila menjelang countdown himpunan haram mereka pada 29 Ogos di Kuala Lumpur . 

Hari ini di P.Pinang negeri ditadbir kerajaan DAP  ,  mereka telah  mengganas dengan melakukan vandalisme ke atas premis awam dan kereta rakyat negeri ini . 
Ini bagi menunjukkan kepada pihak berkuasa iaitu POLIS bahawa mereka bersedia melakukan apa saja agar hasrat mereka melakukan demontrasi nanti di Kuala Lumputr tercapai .

Rakyat negeri ini yang terbabit insiden ini wajar  mendesak   kepada Guan Eng agar memberi penjelasan  selaku Ketua Menteri negeri ini  kerana beliau antara  yang menyokong kuat himpunan BERSIH 4 !!

Difahamkan pada hari Sabtu ini juga  akan diadakan ceramah BERSIH 4 di Tapak Ekspo Seberang Jaya bagi menggalakkan penyokong2 mereka ke Kuala Lumpur 29 Ogos ini .

Kurang Ajar, Kecewa dan Marah. Itu lah ungkapan rakyat Pulau Pinang apabila banyak premis awam dan persendirian serta kenderaan persendirian dirosakkan dan diconteng di sekitar Georgetown Pulau Pinang. Penganjur perlu bertanggung terhadap vandalisme ini dan menanggung segala kos pembaikan tersebut.

Sebelum bermulanya perhimpunan ini, mereka telah merosakkan dan menconteng premis dan kenderaan, bayangkanlah semasa perhimpunan tersebut. Banyak kedai tidak dapat beroperasi, jalan terpaksa ditutup, pihak PDRM terpaksa mengawal keselamatan dan berkemungkinan kenderaan dan premis akan dirosakkan oleh peserta himpunan haram ini.

Ini lah harga sebuah perhimpunan haram yang perlu dibayar oleh rakyat Malaysia demi memperjuang kepentingan peribadi dan politik sempit mereka.
Sebagai rakyat yang bijak membuat penilaian, kita seharusnya menolak perhimpunan sebegini kerana ianya tidak mempunyai matlamat khusus dan membawa kemudaratan lebih daripada kebaikan.


Rafizal Abd Rahim
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO
Pulau Pinang
19 Ogos 2015

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.