Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Thursday, October 2, 2014

Kena Saman Kerana Kereta Tayar Kangkang


Kreatif sangat mengubahsuai kenderaan, tak pasal-pasal  dah kena saman.

Sebenarnya apa yang best sangat buat tayar terkangkang macam tu?

Macam kasihan pun ada apabila melihat tayarnya diubahsuai begitu rupa kerana ia kelihatan ‘terseksa’ sewaktu dipandu di atas jalan.

Mungkin hanya kaki kereta yang berjiwa kreatif sahaja yang mampu memahaminya.

Apapun, perlu diingat bahawa tindakan tegas akan diambil terhadap mereka yang mengubah struktur kenderaan oleh pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Ia termasuklah saman tidak melebihi RM300 dan notis melarang kenderaan itu berada di atas jalan.

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.