Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, May 18, 2014

KHALID IBRAHIM DEDAH PKR BAZIR RM22 JUTA WANG RAKYAT BAYAR KRONI

Khalid Ibrahim dakwa PKNS mampu menyelamatkan RM7 juta setahun daripada 22 kakitangan yang dipecat. Bayangkan berapa banyak wang rakyat yang dibazirkan bagi kakitangan yang selebihnya, jika 22 kakitangan yang dipecat sudah melibatkan kos sebanyak RM7 juta.


Mengamuk 22 kakitangan PKNS yang juga merupakan penyokong kuat Timbalan Presiden PKR Azmil Ali yang ditamatkan kontrak. Sebenarnya, ada sebab mengapa mereka ini dipecat.


PKNS telah dijadikan 'kuda tunggangan' untuk memberi memberi ganjaran dan kemewahan kepada para penyokong ahli politik utama tertentu dalam Pakatan Rakyat Selangor, khususnya dari PKR. Puak-puak ini 'terlebih mendapat bayaran' dan tidak mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan sehinggakan sebahagian besar masa dihabiskan dengan membaca akhbar dan borak kosong. Tambahan pula, gaji yang dibayar melebihi gaji yang dibayar mengikut gaji di pasaran.

1] 
Pengurus Besar PKNS, Dato Othman Omar yang kononnya menghantar surat pemecatan Azmin Ali. Dibayar gaji RM45,000 sebulan, dua kali melebihi apa yang beliau mampu dapat di sektor awam .
2] 
Paling menarik adalah Faridah Rohani Rais, yang memperolehi RM7,000 sebulan ditambah dengan elaun khas sebanyak RM1,000 setiap jam hanya untuk menulis ucapan bagi Othman Omar serta bertindak sebagai ‘special CONsultant’ untuk beliau.

3] 
Ironinya PKNS turut melantik beberapa CONsultan, CONsultant Kriss Communications, yang dibayar untuk melakukan kerja yang sama dilakukan oleh Faridah Rohani Rais ( double work ). Begitu juga dengan Rafei dari CT Cua dibayar RM200,000 untuk mengendalikan penjenamaan semula PKNS. 

4] 
Mengapa Faridah Rohani Rais dibayar RM7,000 sebulan dan RM1,000 bagi setiap jam untuk melakukan kerja yang telah dilakukan oleh orang lain, yang turut dibayar dengan sejumlah wang yang besar.

5] 
Kee Lian Yong, ketua bahagian Marketing and Special Projects, dibayar gaji RM10,000 sebulan. Begitu juga dengan Marhain, Rustam Drury, Mahinder Singh, Fadzil Amidi dan Mior Mahathir.

6] 
Radha dari Finance and Special Projects dibayar RM16,000 sebulan, begitu juga dengan Puan Sharifah Susan, Dr. Ravindran dan Nurul Muaz Omar.

7] 
Puan Madihah Hassan dibayar RM18,000 sebulan manakala Rosli Mohamad dibayar RM20,000 sebulan dan Dr Aliff Aiman Abdullah dibayar RM27,000.

8] 
Dr Armeen Papazian, CONsultan dari Lubnan, dibayar RM1.5 juta dalam yuran perundingan untuk kerja-kerja yang tidak siap. dilakukan. Sahul Hamid Dawood juga dibayar RM3 juta sepanjang dua tahun walaupun beliau langsung tidak menyiapkan kerja sehingga PKNS terpaksa melakukan menyiapkan sendiri segala-galanya.

9] 
PKNS juga telah melontarkan majlis resepsi makan malam perkahwinan 'Angkasawan' Dr Sheikh Muzaffar dengan kos RM520,000. PKNS juga telah membayar penyanyi Zainal Abidin yang terkenal dengan melalui album 'Hijau' sebanyak RM500,000 untuk membantu menjual hartanah PKNS, yang pada akhirnya tidak terjual. RM1.2 juta telah dibazirkan untuk membiayai aktiviti remeh yang tidak membawa manfaat kepada golongan miskin dan tiada tempat tinggal Selangor.


Khalid Ibrahim dakwa PKNS mampu menyelamatkan RM7 juta setahun daripada 22 kakitangan yang dipecat. Bayangkan berapa banyak wang rakyat yang dibazirkan bagi kakitangan yang selebihnya, jika 22 kakitangan yang dipecat sudah melibatkan kos sebanyak RM7 juta.

PKNS adalah sebuah agensi yang dibayar oleh pembayar cukai. Bukannya tempat untuk meletak penyokong politik dan membayar mereka dengan gaji besar, elaun, dan fi perundingan tanpa melakukan kerja yang sepatutya dilakukan. 
Jelas ini adalah suatu penyalahgunaan kuasa dan rasuah secara terang-terangan. Siapa kata Selangor telah bertambah baik sejak Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan negeri ? 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.