Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Saturday, May 31, 2014

TENTERA THAILAND AKUI SEMANGAT RASIS MAMPU SELAMATKAN NEGARA DARI KEHANCORAN IDE DEMOKRASI MELAMPAU.Thailand dah bergolak sejak 10 tahun yang lalu. tempoh pergolakan ini antara yang paling menghancurkan thailand jika dibandingkan  60 tahun yang lalu..

Asas cerita pergolakan thailand ini mudah. antara isunya bermula dengan protes rakyat terhadap thaksin yang membenarkan temasek holdings dari singapura menguasai syarikat telekomunikasi terbesar thailand.

Kata protestan, syarikat milik negara harus di safe guard dan dimiliki  oleh rakyat sendiri, bukannya pemilik luar.

Kata umat islam pula, pergolakan thailand yang huru hara sejak 10 tahun lalu adalah siri pembalasan tuhan terhadap thaksin yang membunuh ratusan umat islam di thakbai.

Sebelum itu, thailand adalah negara penuh menjunjung demokrasi dan hak asasi.

Seks itu halal diperdagangkan.
LGBT itu halal diperdagangkan.

Cita-cita ini sama sepertimana yang pakatan mahu ia berlaku di malaysia.

Langit terbuka dan pemikiran akal itu lebih tinggi dari hukum tuhan, maka bala lah yang bakal menimpa.

lepas kuning demo, merah boikot. lepas merah demo, kuning pulak boikot.

Sampai mati-mati lah dorang bersilih ganti..

PENING DENGAN HURU HARA DEMOKRASI MELAMPAU, PANGLIMA ANGKATAN TENTERA THAILAND PRAYUTH CHAND OCHA AMBIL KEPUTUSAN MELAKUKAN KUDETA.

Tadi jurus panglima keluarkan kenyataan.

Kami nak selamatkan thailand dari demokrasi yang terlalu melampau.

Kami taknak perang saudara berlaku di antara rakyat thailand..

Kami taknak thailand mengulangi silap perang saudara di iraq,mesir dan syria.

Hahahahaha... akhirnya pendekatan rasis dan semangat bangsa jugalah dijadikan alasan untuk menghentikan kerosakan yang demokrasi fatwakan.. 


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.