Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Sunday, December 28, 2014SUDAH 12 jam terputusnya hubungan antara Airasia QZ8501 laluan Surabaya Singapura yang membawa 162 penumpang termasuk kru dengan ATC Jakarta, hingga kini, belum diketahui keadaan pesawat malang itu.

Airbus 320-200 yang berumur 6 tahun itu, diserahkan kepada Airasia pada tahun 2008.

Kapaten Iryinto mempunyai lebih 6,000 jam penerbangan, dan mahir laluan Surabaya Singapura.

Pesawat malang itu, dikatakan terputus dengan ATC Jakarta, 45 minit selepas terbang. Pilot dikatakan meminta mengubah laluan untuk mengelak awan tebal pada laluan asal. Malangnya, selepas mengubah laluan, terputus pula dengan menara kawalan.

Sehingga artikel ditulis, belum diperoleh sebarang maklumat keadaan pesawat malang itu bersama-sama penumpangnya.


Sumber


No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.