Megat Panjialam

. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفّاً كَأَنَّهُم بُنيَانٌ مَّرْصُوص 61.4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.

Wednesday, December 17, 2014

Langgar Arahan ROS, DAP Patut Digantung Pendaftaran

Wednesday, December 17, 2014Baru-baru ini DAP telah mengadakan konvensyen.

Namun begitu, KMPP berkata konvensyen itu tak sah dan tidak sepatut diiktiraf oleh ROS atas sebab pemimpin DAP yang ada tidak sah maka tiada kuasa untuk memanggil persidangan kebangsaan. 

Arahan pihak ROS bertarikh 6. Desimber 2013 masih berkuatkuasa untuk melarang pemegang jawatan CEC yg masih belum disahkan dari membuat sebarang keputusan parti sehingga penyiasatan terhadap parti berkenaan selesai.  

Dengan demikian, semua ketetapan mahupun usul dan resolusi yang dipersetujui oleh perwakilan pada persidangan berkenaan yang dicapai telah melanggar arahan ROS.
ROS tidak sepatutnya berdiam diri dan membiarkan pemimpin parti berkenaan berterusan memperlekehkan undang-undang negara. Membenarkan persidangan tersebut berjalan seolah2 perakui arahan bertarikh 6.12.2013 sudah dibatalkan? 


Jika ia masih terpakai, mengapa tidak ada tindakan drastik diambil untuk menghentikan perbuatan melampau diluar jangkaan oleh pemimpin parti berkenaan?   
Tambah lagi, persidangan haram tersebut telah mengungkit isu ugama Islam yg bukan ruang bidang parti majoriti bukan Islam.

Oramg ramai harus desak pihak ROS dalam menggunakan bidang kuasa mereka agar tidak mengiktiraf persidangan dan ketetapan yg dibuat kerana kepimpinan DAP.

SELAIN ITU, PENDAFTARAN.DAP HARUS DIGANTUNG!!!!
The Unspinners 

No comments :

DISCLAIMER

Blog ini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian blog ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Penulis tidak memaksa anda memasuki blog ini dan tidak akan bertanggungjawab jika ada yang tercedera atau tersinggung emosi, atau disaman jika melanggar akta mesin cetak dan lain-lain undang-undang yang berkaitan. Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.